Вхід | Реєстрація

Батарейки, термометри, люмінесцентні лампи: полтавці здають небезпечні відходи в екобус

Батарейки, термометри, люмінесцентні лампи: полтавці здають небезпечні відходи в екобус

З 1 жовтня у Полтаві розпочав працювати екобус — спеціальний мікроавтобус, куди можна здати небезпечні відходи: ртутні термометри, люмінесцентні лампи, акумулятори, батарейки.

У КАТП-1628 розробили графік руху екобусу на жовтень. Він виїжджатиме у певне місце мікрорайону і знаходитиметься там впродовж дня з 9-ї до 16-ї години. Локацією у перший робочий день екобусу став ПД «Листопад» (вул. Соборності, 58Д). Про це розповідає «Новини Полтавщини».

Всередині екобусу стоять 6 банок для батарейок та контейнер для люмінесцентних ламп, розповідає працівник КАТП-1628 Вадим.

«Лампи повинні бути упаковані в картон чи папір, щоб вони не розбились. Або людина забирає їх назад, або упаковуватимемо ми»

 

 

Від самого ранку полтавці активно здають батарейки, лампи. Така послуга безкоштовна. Приміром, за пів години роботи екобусу одна банка для батарейок наповнилась на половину, а в контейнері вже знаходилось 7 ламп.

«Я приніс люмінесцентні лампи, тому що вони вже не працюють і їх не використовують, бо переходять на LED-лампи. Не знав, куди їх подіти, а викидати небезпечно. Про екобус дізнався з Фейсбуку. Раніше лампи не утилізовував, а батарейки здавав у пункти прийому. Така ініціатива, як екобус, дуже корисна, бо люди не хочуть витрачати свій час на утилізацію ламп, викидають та і все», – говорить полтавець Костянтин Оніпко.

А полтавець Ігор Сопко радить всім мешканцям міста здавати небезпечні відходи саме в екобус.

«Я займаюсь ремонтом електронної техніки неподалік, тому батарейки час від часу збираються. Дуже добре, що вирішили зробити цей екобус, бо їх утилізувати можна тільки таким чином. Раніше здавав батарейки у контейнери, що стоять у супермаркетах»

Як повідомили працівники КАТП-1628, зібрані ртутні термометри й люмінісцентні лампи відвозитимуть у ТОВ «Полекозахист», що в Супрунівці. Підприємство має діючу ліцензію Міністерства екології та природних ресурсів України. Потім «Полекозахист» передаватиме небезпечні відходи на утилізацію в ДП «Боднарівка» ЛКП «Зелений Львів». Батарейки та акумулятори передаватимуть у ТОВ «Екологічні Інвестиції» (м. Київ), звідки вони поїдуть закордон на переробку.

У КАТП-1628 розробили Пам’ятку свідомого полтавця:

  • Відтепер використані небезпечні відходи полтавці можуть здати в екобус;
  • Усі прийняті використані люмінесцентні лампи, термометри, батарейки в подальшому передаються ліцензованій фірмі для подальшої їх утилізації;
  • Лампи необхідно запакувати в заводську або звичайну з картону упаковку. Пошкожені лампи та термометри не приймаються. Якщо термометр побитий — необхідно занурити його в скляну банку з водою та накрити капроновою кришкою.
  • Віднесіться до цього відповідально.

Графік руху екобусу на жовтень:


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 жовтня 2019, 15:17 | Полтава | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації