М'ясна «багачанська»
Над створенням нового типу великої білої свині полтавські селекціонери почали працювати ще з 1997 року. На базі приватної агрофірми «Україна» Великобагачанського району прагнули вивести свиню, яка б мала більший відсоток м’яса, ніж звичайна велика біла.
До роботи долучилася й агрофірма «Оржицька». Спеціалісти інституту свинарства разом із місцевими фахівцями та селекціонерами розробляли плани селекційної роботи, раціони годівлі тварин, удосконалювали конструкцію приміщень для їх утримання.
Нова висота досягнута – констатують члени державної комісії – новий тип «Багачанський», справді, за м’ясними якостями відрізняється від стандарту.
Ця свиня - вища та довша за стандартну велику білу, а це – перша ознака того, що м’яса в ній більше – товщина шпику становить в середньому лише 25-27 міліметрів, зазначають спеціалісти.
Офіційне затвердження нового типу зробить ці племінні господарства більш конкурентноздатними, вважають члени комісії, а самі селекціонери говорять – це винагорода за багаторічну плідну працю, результат тандему науки та виробництва.
Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном