Вхід | Реєстрація

«Розумна протипожежна система» царичанських старшокласників

«Розумна протипожежна система» царичанських старшокласників

Учні Царичанської школи розробили проект, що допоможе врятувати від пожежі людські життя і будівлі.

Роботи учнів Царичанської школи другий рік поспіль займають призові місця на Всеукраїнських змаганнях із моделювання «розумних» пристроїв «STEAM House».

У 2018‑му організатори високо оцінили проект Юрія Савенка з переробки пластику для подальшого використання у 3D принтері. Його роботу відзначили спеціальною номінацією і призом для школи — 3D­принтером.

Цього року винахід царичанських старшокласників пройшов до фінальної частини змагань. Олександр Цуканов, Данило Чернов і Олександр Сергієнко під керівництвом Антона Єлісєєва представили на конкурс проект «Smart Safety System». Він являє собою охоронну систему, що здатна в автоматичному режимі моніторити будівлю на предмет пожежі і відображає інформацію в Інтернеті. «Розумна система» може не тільки обстежувати приміщення, а й сповіщати за допомогою світлового, звукового і смс­сигналу про небезпеку займання. Також «Smart Safety System» прокладає безпечнний шлях евакуації для людей, які знаходяться в будівлі.

Проект стане корисним під час навчань із цивільного захисту. Адже за допомогою системи можна змоделювати надзвичайну ситуацію, аби закріпити практичні вміння в роботі з «Smart Safety System».

Цього року на конкурс було подано 150 проектів, розроблених учнями спеціалізованих гімназій, центрів технічної творчості. «Розумна система» царичанських старшокласників відібрана в десятку переможців, а фактично — у трійку (бо в конкурсі три номінації). За перше місце новосанжарці змагатимуться з юними винахідниками із Одеси та Запоріжжя.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2019, 14:24 | Царичанка | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації