Вхід | Реєстрація

Новий міст на Ведмедівці і дендропарк у центрі міста

Новий міст на Ведмедівці і дендропарк у центрі міста
Із Мальованки технічний міст має «переїхати» на Ведмедівку

Про це депутати Кобеляцької міської ради говорили на комісії та засіданні сесії.

15 листопада відбулась позачергова сесія міськради. На порядок денний виносилось 13 питань. Депутати проголосували за всі рішення без обговорення, пояснивши це тим, що кожне питання детально розібрали на комісії. Тому сесія загалом тривала 20 хвилин.

600 000 на субвенції і новорічні свята

Виконуюча обов’язки завідуючої фінансовим відділом Віра Детюк повідомила, що за 10 місяців до міського бюджету надійшло податків, зборів та обов’язкових платежів загального фонду в сумі 12 012 679 гривень, при уточненому плані 11 406 873, або 105,31 %. Перевиконання становить 605 806 гривень. Цю суму розподілили таким чином:

  • 30 000 — матеріальна допомога;
  • 5 000 — субвенція для проведення турніру з тенісу в НВК №1;
  • 113 000 — проведення новорічних свят;
  • 412 800 — субвенція ККП «Водоканал Плюс»;
  • 45 000 — благоустрій міста.

Із коштів, що були заплановані на громадські роботи, депутати перенесли 24 900 гривень на потреби комунального підприємства «Екопарк» і 20 000 — «Водоканал Плюс».

Міський голова Олександр Копелець пояснив, що для дітей на новорічні свята заплановані подарунки і розважальна програма.

 

Міст дістанеться «у спадок»

Також під час зібрання депутати проголосували за будівництво мостової споруди через річку Кобелячок, у мікрорайоні Ведмедівка.

Справа в тому, що зараз у межах міста, пляж Мальованка, триває будівництво мосту через Ворсклу, що стане частиною автодороги Н-31 Дніпро — Решетилівка. Для проведення будівельних робіт через річку встановили технічний міст, протяжністю 16 метрів.

Представники міської ради попередньо домовились зі Службою автомобільних доріг у Полтавській області та виконавцями робіт — турецькою компанією «Онур», що після завершення будівництва проїзду через Ворсклу технічний міст перенесуть у мікрорайон Ведмедівка.

Тому депутати зобов’язали фінансовий відділ міської ради передбачити 50 000 гривень для обстеження фахівцями технічного стану мостової споруди через річку Кобелячок.

 

Настала черга парку Богдана Хмельницького

Нагадаємо, що на цьогорічній квітневій сесії депутати говорили про реконструкцію парку Хмельницького. Тоді міський голова наголошував, що більшість дерев у сквері перевищили граничний вік. Особливо — клени і акації. Він пропонував поетапно видаляти аварійні старі дерева, розділивши парк на чотири частини (по одній у рік). На території, де росли дерева, викорчувати пеньки, завезти ґрунт і засіяти її травою.

У середу на комісії міські обранці повернулися до питання реконструкції. Вони вирішили умовно поділити парк, випиляти аварійні дерева, що віджили свій біологічний вік, залишити лише дуби. Навесні засадити територію новими деревами. Звучали пропозиції створити в центрі міста дендропарк. Пам’ятник Хмельницького або перенести з центральної алеї в іншу частину парку, або взагалі прибрати. Провести громадські слухання стосовно перенесення пам’ятника. Оскільки він виготовлений із бетону, постійно руйнується і може навіть упасти. Замість нього можна замовити інший пам’ятник, більш надійний. Також депутати вирішили розробити робочий проект реконструкції парку з подальшим затвердженням його на сесії та із залученням спеціалістів ландшафтного дизайну.

Пам’ятник гетьману Богдану Хмельницькому в Кобеляках збудований у 1962 році в парку 300‑ліття Переяславської ради. Автор проекту пам’ятника — Іван Кавалерідзе, український скульптор, кінорежисер, драматург, сценарист і художник кіно.

Старожили розповідають, що на його місці знаходився бронзовий пам’ятник Йосипу Сталіну. Він був установлений на тому ж постаменті, що й згодом скульптура Хмельницькому.

 

Спорядження та спортінвентар для туристів

Крім того, депутати обговорили заходи з реалізації договору про співробітництво територіальних громад у проекті «Туристичний кластер як рушій соціально-економічного розвитку Кобеляцького, Козельщинського, Новосанжарського та Решетилівського районів», укладеного 28 грудня 2018 року. Міські обранці затвердили рішення виконкому щодо придбання туристичного та спортивного інвентарю з подальшим його використанням учасниками проекту. І доручили виконкому порядок використання й умови прокату.
Згідно з інформацією, вказаною на онлайн-майданчику «Прозорро», міська рада придбала:

  • 26 вересня надувний моторний човен КМ-300, човен RKM-330, байдарки 4‑місні (6 штук) за 191 500 гривень;
  • цього ж дня — двигун човновий підвісний за 25 000 гривень;
  • 21 жовтня — 10 гірських велосипедів вартістю 70 000 гривень;
  • 23 жовтня — 10 комплектів лиж із кріпленнями за 54 000 гривень;
  • 26 вересня — Фотоапарат дзеркальний Canon EOS вартістю 13 389 гривень та мініелектростанцію Hyundai 3030 F за 10 995.
  • 12 листопада Кобеляцька міська рада оголосила тендер на придбання 10 човнів (каяків) вартістю 173 000 гривень, а 15 листопада — шести човнів (байдарки каркасні тримісні) за 152 400 гривень.

Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 листопада 2019, 14:20 | Кобеляки | Суспільство


1. orakul / 22 листопада 2019, 20:11
"Пам’ятник Хмельницького або перенести з центральної алеї в іншу частину парку, або взагалі прибрати."
Довгенько прийшлось чекати, коли приберуть цього нетолерантного до соплемінників нинішньої влади гетьмана. Те що його приберуть було ясно давно. Тенденції такі. але тенденції хибні, як завжди ми йдем в болото, чим далі, тим в непролазніше болото. Слідуючий на черзі памяиник Тарасу. СУГС! Цікаво, від кого надійшла пропозиія? Якщо прибирати Богдана, то тоді треба поставити памяник Сталіну. Тільки така країна матиме майбутнє. Ситуація проста. Микита, валяючи Сталіна, наказав поставити Богдана. Якби добро зробив українцям. Він їм і Крим подарував, аби тільки його підтримували. Але Микита ввійшов в історію геростратом. Він поклав початок руйнації СРСР, Історія має тенденції до повторення. Микита виявився єдиним в світі політиком, який оголосив війну покійнику (Сталіну) але і її програв. Це не я придумав, це таке скаав Черчіль.
2. AVI90 / 22 листопада 2019, 21:24
Бачучи на фото як перегородили Ворскло то розумієш, що за кілька років вона буде така як і Кобелячка тому незрозуміло навіщо міська рада закуповує човни, і чому наші «захисники» довкілля не б’ють на сполох.
3. Lion2020 / 22 листопада 2019, 21:50
Вони заб’ють на сполох (можливо), коли запахне грошима (бабками)!?

Змінено 23.11.2019, 03:09
4. Fuks / 23 листопада 2019, 08:30
Потихеньку Кобеляки з такою кількістю човнів отримають статус портового міста..Санич домовиться щоб Дніпро трохи перекрили вода підійде до Кобеляк і всі на човнах в Радяеське,Світлогорськ,Дзержинськ і т.д..І буде вам щастя..А Санич зробе,він всемогущий маг і на всих ложиаший..Капаван іде....
5. микола козак / 23 листопада 2019, 15:00
Замість Хмельницького поставте памятник Бандері.
6. Ltava / 23 листопада 2019, 16:49
Повна ........ Кобелякам із цими ...........
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації