Вхід | Реєстрація

Допомога прийшла вчасно

Допомога прийшла вчасно

Можна по-різному ставитися до прикмет, але як не погодитися з тими з них, що дійсно збуваються. Закінчується рік Жовтої Земляної Свині, а з ним і цикл східного гороскопу, збираючи в собі все, що не встигли попередники. А це чимало. Та ще й не розбирає, гарне вона збирає чи погане. Але не календарем єдиним…

Можна багато за що подякувати року, який добігає до кінця. Це ще один рік у нашому опорному закладі на шляху реформ, це нові комп’ютери, мультимедійні дошки, меблі і сучасні розвиваючі матеріали. Врешті, це чимало реалізованих планів і проектів, як-то: гурток робототехніки, цікаві екскурсії, призові місця в районних олімпіадах, конкурсах, спорудження «смуги перешкод», вдалі виступи юних рятувальників і танцюристів на змаганнях Всеукраїнського рівня. Приємні моменти, приємні спогади, впевненість у правильності і затребуваності того, що ми робимо. Були і труднощі, які доводилось долати різними шляхами. Особливо, кінець року (ні для кого не секрет, хто трудиться у бюджетній сфері) зібрав, мабуть, усі негаразди докупи. І які б не були щоденні проблеми, пов’язані з освітнім процесом, але найвідчутнішою стала проблема з фінансуванням. А це — харчування, підвіз дітей до школи, жорстка економія у всьому. Це відчули всі школи. У нашому закладі додалася ще одна нагальна потреба — заміна коліс одразу на двох автобусах. Підвіз учнів із сіл Чорбівка, Куст-Кущі, Галі, Рубани, Жуки, Мирне, став неможливий. Ціна питання — 25 000 гривень, які могли зняти напругу. Як завжди, на допомогу прийшли Кобеляцький цукровий завод (директор Іван Мисько, відповідальна за соціальну роботу Тетяна Поставна), ФГ «Громада» (голова Сергій Жук), фермер Петро Слоква. Долучилися і селищна рада (голова Юрій Латиш) та Червоноквітівська сільська рада (голова Людмила Рибалко). А фермери Сергій Жук і Петро Слоква ще і з пальним допомогли.

Ще хочеться подякувати одній небайдужій людині — приватному підприємцю Сергію Кравчуку, який на перші організаційні дні, коли вирішувалось питання з харчуванням, виділив школі овочі (картоплю), що дало змогу здешевити дитячі обіди.

Ще в античні часи люди вважали, що щедрість полягає не стільки в тому, щоб давати багато, скільки в тому, щоб давати своєчасно.

Від імені всього педагогічного, батьківського, учнівського колективів опорного закладу висловлюємо глибоку подяку за допомогу всім нашим друзям-благодійникам і бажаємо, щоб прийдешній Новий рік почався для всіх нас мирно, злагоджено, щоб у наших партнерів усе було добре і в роботі, і в сім’ях, а в душі завжди залишалось місце для добра і допомоги дітям.

І як тут не погодитись зі словами Вальтера Скотта: «Якщо люди не навчаться допомагати один одному, то рід людський зникне з лиця Землі».

З прийдешнім Новим роком!


Автор: Олена Іванченко, директор опорного закладу «Білицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 січня 2020, 15:35 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації