Вхід | Реєстрація

Творчий звіт аматорських колективів Вирішальненських сільських Будинків культури

Творчий звіт аматорських колективів Вирішальненських сільських Будинків культури
27 лютого відбувся творчий звіт аматорських колективів Вирішальненських сільських Будинків культури №1 та №2.
Вирішальненський Будинок культури №1 (директор Н.Ю.Купка, художній керівник Н.Г.Бут) тісно співпрацює з колективом Вирішальненського Будинку культури №2 (директор Кучер Л.М).
Обидва заклади фінансуються за рахунок бюджетних коштів, яких не вистачає на належне забезпечення музичними інструментами, апаратурою, сценічними костюмами, але це не заважає спеціалістам працювати.
Українські народні пісні, сучасні естрадні ритми, гумор продовжують звучати на сільських сценах Вирішального. Творчі колективи є частими гостями районного Будинку культури. Вже традиційною стала його участь у святкових заходах Яблунівського та Попівського СБК Миргородського району.
Новорічні музичні вечори та дитячі ранки, тематичні заходи до жіночого свята 8 Березня; до Дня Перемоги 9 травня; театралізовані свята на Масляну; Івана Купала; заходи до Державних свят; масові народні гуляння на День села, святкування якого завжди співпадає з Днем Незалежності України; дні малого села; традиційне осіннє свято «Лийся, пісне! Грай баян.», не обходяться без виступів жіночого вокального ансамблю «Водограй» (солісти І.Десавенко, Т.Мурзак); дитячого пісенно-танцювального колективу «Дзвіночок»; естрадного колективу «Тоніка» (солісти Н.Бут, І.Бут, Т.Мурзак, Н.Купка, Г.Чибалін, С.Кучер, В.Бешта, Н.Михайленко, А.Шостак, К.Білик); гумористів – Г.Бешти, А.Берсима, В.Бешти, місцевої поетеси В.Одарущенко.
До речі Вирішальненський сільський Будинок культури №1 найстаріший заклад культури на території Вирішальненської сільської ради.
За всю історію його існування ціла когорта спеціалістів-культпрацівників та аматорів сцени віддали всі свої сили, вміння, талант розвитку культури на селі. Це Авраменко Олександр Федорович (перший повоєнний директор Будинку культури), Медвєдєва М.М., Сомова Т.С., Разумовська Л.М., Чибалін Н.О., Литвиненко Л.М., Шостак Б.Б., Брухно Л.І., Дорошенко В.І., Брижда Н.В.

Автор: Н.Купка, директор Вирішальненського СБК №1, www.lv-culture.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2010, 10:18 | Лохвиця | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації