Вхід | Реєстрація

Полтавський апеляційний суд дав пенсіонерці 6 років тюрми за те, що замовила вбивство підприємця

Полтавський апеляційний суд дав пенсіонерці 6 років тюрми за те, що замовила вбивство підприємця

Полтавський апеляційний суд залишив без змін вирок суду для 70-річної Надії Гуржій із міста Решетилівка. Її позбавили волі на 6 років за те, що три роки тому замовила вбивство чоловіка, 34-річного підприємця.

У лютому 2017 року Надія Гуржій попросила знайомого знайти кілера, запропонувала за «роботу» 50 тис. грн. Спершу знайомий відмовився, а коли жінка підійшла із цим проханням удруге, дав згоду і заявив у поліцію – розповідає «Полтавщина».

Пенсіонерка домовилась із підставним убивцею про те, що він має позбавити життя підприємця до 28 квітня. 50 тисяч винагороди пообіцяла віддати після того, як побачить фотодокази скоєного і золотий перстень чоловіка, зв’язку ключів, банківські картки, зошити з записами.

Поліція інсценувала викрадення підприємця і його ніби «вбивство». Все зафотографували і записали на відео.

27 квітня 2017-го підставний кілер приніс Гуржій все, про що домовлялися: фото підприємця з тілесними ушкодженнями, відеодоказ і особисті речі. Пенсіонерка передала йому 5 тис. грн і боргову розписку на 45 тис. грн. У цей момент жінку затримали.

Тодішній начальник поліції Полтавщини Олег Бех так прокоментував справу:

— З’ясувалось, що замовником убивства виступає родичка потерпілого. За попередніми даними злочин планувався з метою заволодіння майном та грошовими активами підприємця, сказав Олег Бех.

Київський райсуд Полтави виніс вирок Надії Гуржій 23 квітня 2018-го, їй призначили 6 років ув’язнення.

15 січня 2020 року Полтавський апеляційний суд залишив вирок без змін. Прокурор вимагав для пенсіонерки 10 років тюрми, але суд відхилив його прохання, бо є обставини, які пом’якшують покарання: похилий вік та наявність ряду хронічних захворювань, які потребують тривалого лікування.

Про Надію Гуржій відомо, що вона народилась у селі Шилівка Решетилівського району на Полтавщині. Має вищу освіту, заміжня.

Чому задумала вбити підприємця — не відомо, ця інформація закрита. Під час слідства вона відмовилась пояснювати мотиви своїх дій, вину не визнала. Вдалось дізнатись, що вона товаришувала із його дружиною. Чоловік і жінка в той період розлучались.


Автор: Олена ЛУЦЕНКО, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 лютого 2020, 11:09 | Решетилівка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації