Вхід | Реєстрація

Декларування доходів громадян, отриманих у 2009 році, триває до 1 квітня 2010 року!

Громадянин продав автомобіль — чи потрібно платити податки?
Відповідно Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» визначено, що дохід від продажу об’єкта рухомого майна протягом звітного податкового року оподатковується за ставкою, встановленою пунктом 7.1 статті 7 цього Закону, тобто 15 %. Однак, як виняток, згідно з пунктом 12.1 статті 12, при продажу одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла, моторолера або моторного (парусного) човна не частіше одного разу протягом звітного податкового року, доходи продавця від продажу такого рухомого майна оподатковуються за ставкою 1 %, за умови сплати (перерахування) державного мита або суми плати нотаріусу за нотаріальне посвідчення відповідного договору. У всіх інших випадках продаж одного з об’єктів рухомого майна оподатковується на загальних підставах. Якщо при здійсненні операції з продажу рухомого майна податок не утримувався, то згідно з нормами, визначеними підпунктом 8.1.3 пункту 8.1 статті 8, а також статті 18 Закону, платник податку зобов'язаний самостійно включити суму таких доходів до складу загального річного оподатковуваного доходу і до 1 квітня наступного року подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію), та сплатити ПДФО за ставкою, встановленою пунктом 7.1 статті 7 цього Закону.
ГДПІ Тетяна Любовська


Реєстр отриманих та виданих податкових накладних можна подати в електронному вигляді та на паперових носіях
Реєстр отриманих та виданих податкових накладних, відповідно до Порядку ведення, затвердженого наказом ДПА України № 244 (зі змінами і доповненнями) — ведеться у документальному або електронному вигляді за вибором платника податку та повинен зберігатися платником податку протягом строку давності, установленого законом.
У разі ведення реєстру в електронному вигляді, платник податку повинен на власний вибір використовувати будь-яку з найбільш поширених в Україні операційних комп'ютерних систем, які будуть запропоновані центральним податковим органом.
Платник податку має право за власним бажанням подавати до органів державної податкової служби реєстри отриманих та виданих податкових накладних. Реєстри можуть подаватися:- у електронному вигляді у форматі, затвердженому ДПА України, за допомогою телекомунікаційних мереж загального користування з використанням надійних засобів електронного цифрового підпису, за умови отримання їх у порядку, визначеному чинним законодавством; на магнітних носіях з копіями документів на паперових носіях; на паперових носіях.
СДПІ Людмила Гусакова

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2010, 11:51 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації