Вхід | Реєстрація

Лише фотографії здатні зберегти пам’ять про важливі моменти

Лише фотографії здатні зберегти пам’ять про важливі моменти

Блискавичний розвиток цифрових технологій, що спостерігається протягом останніх десятиліть, дозволив кожному стати фотографом та відеографом. Адже для того, аби робити світлини чи відеоролики, не потрібен фотоапарат і відеокамера. Достатньо лише мати смартфон. Щодня у соціальних мережах з’являються сотні тисяч фотознімків користувачів. Дехто виставляє навіть по кілька світлин. Та при цьому фото зберігаються лише на електронних носіях, друкують їх у достатньо обмеженій кількості. Для підтвердження цієї тези достатньо поцікавитися у молоді, яка ціна на фотопапір форматом А4 чи іншого розміру, і відповідь отримаєте лише мовчання. Так, фото на згадку тепер можна побачити лише у смартфоні або ноутбуці, а от у фотоальбомі — дуже рідко. Через це багато вдалих світлин так і залишаться у папці без назви, що згодом буде видалена з гаджета. 

 

Фотоальбом чи цифровий носій

  1. Фотокартка допомагає знову пережити емоції. Дійсно, лише роздрукована на папері світлина дозволяє повернутися у стан, в якому перебував її автор чи позуючий на момент зйомки. Через тактильний дотик людина ніби відчуває атмосферу, яка вирувала навколо. Екран гаджета не дає такого сприйняття.
  2. Фотознімки детально передають подію. Сучасні телефони і фотоапарати, що мають об’єм пам’яті в декілька гігабайт, дозволяють робити сотні знімків. Та при перегляді вдалими виявляють ся лише кілька. Якщо ж ви взяли фотокамеру на відпочинок, то знімків буде декілька сотень. Відібравши найкращі, їх варто роздрукувати. Тоді у колі друзів, рідних чи навіть на одинці, зручно вмостившись перед каміном або журнальним столиком, можна детально відтворити події з відпустки чи подорожі. Коли ж фото залишаються на цифрових носіях, їх майже ніколи не перебирають і перегляд не буде настільки вдалим, як у випадку з фотоальбомом.  
  3. Альбом допомагає впорядкувати світлини. Пригадайте, скільки часу іноді витрачається на пошук того чи іншого фото. Безкінечні папки з цифрами або написом "Нова папка" не дають зорієнтуватися. У альбомі все розкладено за подіями.
  4. Файли в фотоальбомі ніколи не пошкодить вірус. Чого не можна сказати про електронні носії, які постійно підпадають під дію вірусів, губляться, видаляються чи просто зникають. 
  5. Фотоальбом залишається актуальним подарунком. Адже світлини приносять купу емоцій. Кожна наступна сторінка викликає цікавість і захоплення. Флеш-карта з фотознімками не викликає нічого.

Тому фотографуйте різні події, відбирайте вдалі знімки, роздруковуйте їх і вкладайте у фотоальбом, який збереже пам’ять на довгі роки. 


Автор: Євген ОЛЕКСАНДРОВ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 лютого 2020, 15:30 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації