Вхід | Реєстрація

Комунальні служби активно готуються до ремонту доріг

Комунальні служби Полтави активно готуються до ремонту доріг. Чи не найважливішим етапом підготовки стало завершення реконструкції комунального асфальтного заводу. Нове обладнання втричі збільшує його потужність, а найголовніше - дає можливість застосовувати сучасні технології при виробництві асфальтобетону, який забезпечить більш високу якість і надійність покриття.
Нині управлінням житлово – комунального господарства проводиться обстеження проїжджих частин вулиць міста та складання дефектних актів з метою визначення обсягів робіт та їх вартості. Враховуючи пропозиції та зауваження КП «Полтаваелектротранс» і перевізників управлінням ЖКГ, формується графік ремонту доріг, в першу чергу за основними маршрутами руху громадського транспорту загального користування. Треба сказати, що цього року внаслідок нестійкої погоди і важкої зими дороги перебувають у складному стані.
Остаточний графік ремонту доріг буде складено після виділення фінансування на ці цілі. На жаль про його обсяги ще рано говорити, бо, як відомо, Верховною Радою України бюджет ще не прийнятий. Управлінням за участю підрядної організації також перевірено стан дорожнього покриття, яке було відремонтовані у 2009 році. В усіх місцях, де виявлені недоліки, ремонти будуть проведені за рахунок виконавця робіт.
В Полтаві 1010 великих і маленьких вулиць. Переважна частина доріг в місті потребує суцільного перекриття проїжджої частини асфальтобетоном. Для цього потрібно понад 200 млн. грн.
Більшість магістралей міста були збудовані 20-30 і більше років тому. За останні роки інтенсивність руху транспорту та їх вантажопідйомність значно зросли. Асфальтобетонне покриття доріг потерпає від перевантаження. Значна частина доріг жодного разу капітально не ремонтувалися після введення в експлуатації або реконструкції. Так, суцільним шаром асфальтобетону не перекривалися вул. Фрунзе від вул. Кагамлика до межі міста 34 роки; вул. Миру – 30 років; вул. М.Бірюзова від пл. Зигіна до вул. В.Тирнівської – з 1984р., вул. В.Тирнівська з 1983 р. – 27 років; вул. Зіньківська – з 1987р – 23 роки. (А за нормами це треба було робити через кожні 7-10 років).
Нагадаємо, що торік було відремонтовано 70,3 тис. м. квадратних покриття. Виконано реконструкцію першої черги вулиці Калініна. В цілому, останні три роки незалежності України в місті були рекордними за обсягами поточного і капітального ремонту доріг. Вперше у великих масштабах здійснювалося суцільне асфальтування доріг на околицях. Це дороги, котрі потребували капітального ремонту або взагалі не мали асфальтного покриття (щебенева або ґрунтове). Тільки наново заасфальтованих на околицях вулиць налічується 75 загальною довжиною понад 23 км.

Автор: www.meria.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2010, 16:06 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації