Вхід | Реєстрація

Читач року

Читач року
З метою виявлення найактивніших читачів з широким колом інтересів, виховання любові до книги, формування стійких читацьких інтересів, підвищення престижу читання, популяризації української книги кожного року в Україні проходить Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Найкращий читач України». Організаторами конкурсу є Міністерство освіти і науки України, Громадська організація «Форум видавців» і Національна бібліотека України для дітей. Перший етап конкурсу «Найкращий читач України 2009-2010 року» стартував у вересні 2009 р. у загальноосвітніх навчальних закладах. Учні 6-7 класів шкіл Лохвицького району також взяли активну участь у першому етапі Всеукраїнського конкурсу. Для здобуття перемоги діти багато читали, вели читацькі щоденники, готувались до участі у другому (районному) етапі конкурсу. І ось, 19 лютого, до читального залу Лохвицької районної дитячої бібліотеки для проведення другого (районного) етапу конкурсу прибули найкращі і найактивніші читачі зі шкіл району – переможці першого етапу конкурсу: Дмітрієва Юлія (гімназія №1), Мусієнко Олена (Лохвицька ЗОШ №2), Голіздра Наталія (Червонозаводська ЗОШ №1) (учні 6-х класів); Алова Наталія (Червонозаводська ЗОШ №2), Чорнуха Оля (Лохвицька ЗОШ №2), Плюйко Ігор (гімназія №1) (учні 7-х класів).
Кожен учасник розповідав про свого улюблену книжку української або світової літератури, улюбленого літературного героя. Журі враховувало читацьку активність школярів (за книжковим щоденником), уміння аргументовано висловлювати свою думку з використанням відповідних цитат, аналізувати прочитане, загальний рівень ерудиції, артистизм у виступі, творчий підхід до його підготовки. Усі учасники гарно підготувались, але найкраще справились з усіма завданнями конкурсу учениця 6 класу Червонозаводської ЗОШ №1 Голіздра Наталія та учень 7 класу Лохвицької гімназії №1 Плюйко Ігор. Усі юні читачі нагороджені подарунками, а переможці – грамотами та подарунками. Переможці візьмуть участь у третьому (обласному) етапі конкурсу, який відбудеться під час весняних канікул в м. Полтаві. Можливо Наталія та Ігор виграють основний приз конкурсу – поїздку на фестиваль дитячого читання у м. Львів!

Автор: Распутько Є.М., заступник директора ЦБС; www.lv-culture.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2010, 16:16 | Лохвиця | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації