Вхід | Реєстрація

До Землі рухається величезний астероїд

До Землі рухається величезний астероїд

Стало відомо, що в бік Землі рухається гігантських розмірів астероїд, який уже в кінці квітня буде знаходитися на мінімальній відстані з нашою планетою. Так, астрономи наочно продемонстрували на відео траєкторію цього астероїда і приблизно оцінили ймовірність його зіткнення із Землею.

Заяви багатьох експертів дійсно досить страхітливі. Фахівці повідомляли, що небесне тіло можна буде побачити без допомоги усіляких телескопів. Цьому астероїду вже дали позначення, яке звучить як 1998 OR2. Його максимальне наближення до Землі зафіксовано 29-го квітня. Його розміри по-справжньому величезні. Як повідомляють учені, його приблизний діаметр сягає від 1.8 кілометра до 4.1 кілометра. Більш того, багато вчених порівняли його із розміром «малої планети».

Тим не менш, не дивлячись на те, що астероїд дійсно величезних розмірів і має статус потенційно небезпечного небесного тіла, вчені вважають, що ймовірність його зіткнення з нашою планетою вкрай мала. Вчені повідомляють, що він пролетить повз землю на відстані 6.3 мільйона кілометрів, а це приблизно в 16 разів далі, ніж Місяць від Землі. До речі, потенційно небезпечними небесними тілами, згідно з критеріями NASA, вважаються ті, показники розмірів яких сягають понад 140 метрів, а відстань до Землі — менше 7.5 мільйона.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 квітня 2020, 15:22 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації