Вхід | Реєстрація

Поліцейські затримали іноземця, який пограбував обмінний пункт у Полтаві

Поліцейські затримали іноземця, який пограбував обмінний пункт у Полтаві

Слідчі та оперативні працівники поліції Полтавщини, спільно з працівниками Полтавського відділу поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури Полтавської області, затримали іноземного громадянина, який обґрунтовано підозрюється у вчиненні розбійного нападу на обмінний пункт у місті Полтава.

– Інформація про напад до поліції надійшла від полтавця 17 березня поточного року. У подальшому слідчо-оперативна група встановила, що невідомий чоловік близько 19-ої години напав на касирку обмінного пункту, розташованого по вулиці Європейській у Полтаві.  Він наніс жінці удари по голові металевим предметом та намагався заволодіти грошовими коштами. Не дивлячись на серйозну травму, яку нападник завдав касирці, вона голосно продовжувала кликати на допомогу. Унаслідок активного опору жінки, фігурант втік з місця вчинення злочину, так і не заволодівши коштами, - повідомив заступник начальника поліції Полтавщини Андрій Гарастюк.

Відомості про вказане кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (Розбій). Особа, яка обґрунтовано підозрюється у вчиненні цього злочину, встановлена. Ним виявився 23-річний громадянин іншої держави, який прибув в Україну в грудні 2019 року. Чоловік мав виїхати з держави, але вчасно цього не зробив, порушивши таким чином ще й терміни перебування.

– Наразі фігурант дає поліції правдиві покази. За місцем його тимчасового мешкання слідчі  вилучили ряд речових доказів, що підтверджують його причетність до вчинення розбійного нападу на обмінний пункт. Серед вилученого є й металева ступка для  подрібнення спецій, якою нападник завдав потерпілій тілесні ушкодження, – зазначив Андрій Гарастюк.  

На цей час чоловікові повідомлено про підозру та обрано судом запобіжний захід – тримання під вартою без права застави. Тривають слідчі дії, в ході яких перевіряється причетність підозрюваного до вчинення інших  аналогічних злочинів на території Полтавської та інших областей України.
У разі доведення вини фігуранта, йому загрожує позбавлення волі на строк від 7-ми до 12-ти років із конфіскацією майна.


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 квітня 2020, 12:18 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації