Вхід | Реєстрація

Якщо заводити кота, то шотландського висловухого

Якщо заводити кота, то шотландського висловухого

Народна мудрість говорить: хочете привити відповідальність у дитини — подаруйте їй домашнього улюбленця. Піклуючись про тварину, у дитини вироблятиметься чіткий режим (нагодувати, вигуляти, прибрати туалет, покупати), вона розумітиме, що від її дій залежить самопочуття й здоров’я домашнього улюбленця. Тому психологи й педагоги рекомендують тривати вдома рибок, морських свинок, собак чи котів. Головне правило — дитина сама має визначитися, за ким їй хочеться доглядати.

Як показує практика, найчастіше діти і дорослі віддають перевагу котикам. Ці тварини надзвичайно ласкаві. На відміну від собак, вони не вимагають постійної уваги (такий собі товариш, що гуляє сам по собі). Народна медицина рекомендує заводити котиків, так як вони мають лікувальні властивості. Також породистий котик чи кішечка можуть стати додатковим джерелом доходу, якщо тварини мають усі документи, що підтверджують родословну, щеплення та регулярно обстежуються ветеринаром. Крім того, у квартирі чи будинку навряд чи з’являться миші, адже житло знаходиться під надійною охороною.  

Статистика свідчить, що за останні декілька років серед українських сімей шаленої популярності отримали висловухі породи котів. Серед них у тренді знаходяться шотландці Скоттиш Фолд. Зовні представники цієї породи схожі на британських короткошерстих. Селекціонери заявляють, що коти Скоттиш Фолд можуть прожити близько двадцяти років. 

 

Як правильно вибрати шотландське висловухе кошеня

Недобросовісні продавці під виглядом "шотландця" можуть продати британського котика. Та є чимало особливостей у зовнішності Скоттиш Фолд, які суттєво відрізняють їх від інших кошачих. Детальніше із зовнішнім виглядом котиків і кішечок можна ознайомитися на інтернет-ресурсі Кет Моллі за посиланням https://catmolly.com/shotlandskaya-vislouhaya-koshka/.

На відміну від багатьох котів, "шоландці" достатньо мускулисті, з відносно великою спиною, плечима, головою. Коти мають середню статуру тіла. Щічки і підборіддя в Скотиш Фолд виражені. Ніс — мініатюрний, за формою прямий. Вуха невеликі за розмірами, загнуті наперед і донизу та притиснуті до голови.

Селекціонери наголошують, що "шотланці" підкорюють своїми круглими очима. У них коротка шия. Коти невисокі на лапах, мають короткий хвіст. Шерсть дещо плюшева, існує декілька варіантів забарвлення. У довжину коти сягають до 30 сантиметрів, а набирають вагу до 6 кілограмів.

Якщо ваша дитина прохає придбати котика, то шотландська висловуха стане ідеальним варіантом.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 червня 2020, 12:20 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації