Вхід | Реєстрація

Новий податок на продаж автомобілів

Новий податок на продаж автомобілів

Як передає Politeka.net, набрав чинності законопроект №1210. Тепер ті, хто продає за рік понад два авто, повинні будуть заплатити з продажу 18% від оціночної вартості транспортного засобу. Варто відзначити, що суму, у порівнянні з минулим роком, збільшили в 3 рази. Раніше за подібні операції потрібно було заплатити лише 5%.

Нововведення стосується не тільки легкових автомобілів, але і в принципі будь-якого транспорту, починаючи від причепів і мопедів і закінчуючи автобусами з тракторами.

Однак, якщо продається автобус, вантажівка, трактор, спецтехніка, то буде стягуватися податок у розмірі 5% від оціночної вартості навіть на першу операцію в році.

Автори змін до Податкового кодексу впевнені, що нововведення ніяк не позначиться на простих автомобілістах. Очікується, що «під удар» потраплять перекупники авто. Їм тепер треба або виходити з тіні і платити податки, або відмовитися від свого бізнесу.

Разом з тим, експерти не виключають, що перекупники придумають якісь хитрі схеми, аби не платити підвищений податок.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 червня 2020, 15:23 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації