Вхід | Реєстрація

Середній розмір трудової пенсії в області становить 3196 гривень

Середній розмір трудової пенсії в області становить 3196 гривень

На апаратаній нараді в Полтавській облдержадміністрації обговорили реорганізацію Пенсійного фонду області та впровадження єдиних стандартів обслуговування громадян для забезпечення доступності під час надання послуг.

Начальник ГУ Пенсійного фонду України в Полтавській області Володимир Тараторін повідомив, що у 2019 році завершилася оптимізація функціональних процесів фонду. Штатна чисельність працівників пенсійних установ за рахунок скорочення керівного складу зменшилася на 11% і становить 900 осіб. При цьому мережа точок обслуговування громадян розширилася за рахунок створення 49 віддалених робочих місць у ОТГ.

У кожній адміністративно-територіальній одиниці області розміщені фронт-офіси, де здійснюється прийом відвідувачів. Бек-офіс функціонує на регіональному рівні й виконує роботу з обслуговування та підтримки основних функцій, опрацьовує документи і заяви громадян. Також в області є 30 сервісних центрів, в яких до введення карантинних обмежень прийом здійснювався щоденно, безперервно, незалежно від адреси проживання пенсіонера.

«У рамках запровадження новітніх інформаційних технологій для установ Пенсійного фонду області протягом минулого року придбано 300 одиниць комп’ютерної та оргтехніки, – розповів Володимир Тараторін. – Серед нововведень – робота центру ретроконверсії. Метою цього спецпідрозділу є переведення в електронну форму паперових пенсійних справ. На даний час відскановано близько 27 тисяч справ із майже 409 тисяч, які підлягають переведенню в електронний формат».

Під час карантинних обмежень діяльність установ здійснювалася безперебійно за рахунок дистанційних форм спілкування з відвідувачами. На порталі електронних послуг Пенсійного фонду України є можливість дистанційно користуватися широким спектром послуг: „пенсія в „один дотик”, „електронна трудова книжка”, „пенсійний калькулятор”, отримання довідок, достовірність яких підтверджується QR-кодом, внесення чи зміна даних у Реєстр застрахованих осіб; подання звернення, пропозицій тощо.

Під час карантину вчасно здійснювались перерахунки пенсій та компенсаційні виплати, передбачені законодавством. Із 1 квітня 60 тисяч жителів області отримали компенсаційну виплату, бо досягли віку 80-ти років. Крім того, пенсіонерам, у яких розмір пенсії не перевищує 5 тисяч гривень, держава виділила одноразову грошову допомогу в сумі тисяча гривень. Таких осіб в області близько 384 тисяч.

У квітні відбулась індексація пенсій. В області перераховані виплати 92% одержувачів – це понад 375 тис. пенсіонерів. Індексація додала до середньостатистичної пенсії в середньому 213 гривень.

Також з 1 квітня здійснено масовий перерахунок і фактичну виплату підвищених пенсій 17-ти тисячам працюючих пенсіонерів за додатково відпрацьований стаж і заробіток. У результаті середній розмір трудової пенсії в області з початку року збільшився на 292 гривні і досяг 3196 гривень.

Подальші кроки розвитку пенсійної системи пов’язані з продовженням переведення послуг із пенсійного забезпечення в електронний формат: надання послуг із використанням „Електронного кабінету громадянина”, запровадження онлайн системи консультування громадян, введення в дію системи електронної черги у всіх сервісних центрах.

Відповідно до доручення Президента України у Пенсійному фонді розроблений механізм автоматичного призначення пенсії за віком після досягнення пенсійного віку. У такий спосіб із 1 липня 2020 року призначатимуть пенсію за віком особам, які мають бажання оформити її дистанційно з використанням кваліфікованого електронного підпису.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 червня 2020, 15:02 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації