Вхід | Реєстрація

Як колір волосся впливає на тривалість життя

Як колір волосся впливає на тривалість життя

Учені в рамках дослідження з’ясували, яким чином колір волосся відбивається на тривалості життя людини. Виявилося, що життєздатність виду безпосередньо залежить від кількості варіантів забарвлення у його представників.

Ще в 2016 році міжнародна команда експертів після аналізу великої кількості птахів прийшла до висновку, що чим різноманітніше забарвлення представників виду, тим менше в них шансів зникнути.

Через деякий час біологи з Японії на основі дослідження великої кількості представників фауни зробили висновок, що подібне властиве більшості тварин на Землі. Увага зверталася на розкид населених територій і кліматичних умов там. Висновки мають на увазі, що чим більше колірних варіантів вовни, оперення або луски в межах виду, тим ширше він представлений на планеті, а тому має менше ризиків зникнути. Крім того, за рахунок різних забарвлень стає можливим більш ефективно використовувати ресурси і якісніше протистояти різного роду несприятливим факторам.

Схожа ситуація має місце і у випадку з людьми, на що вказує анкетування близько 200 тисяч громадян. Аналіз демонструє, що чим у людини світліше волосся, тим вище шанс того, що він доживе до старості, оскільки статеве дозрівання у нього починається пізніше. Крім того, у блондинів або світлих шатенів куди менша ймовірність інсульту, діабету й інфаркту. Пов’язано це може бути з генами і роботою гіпофіза.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 червня 2020, 16:38 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації