Вхід | Реєстрація

Цьогоріч на полтавців та гостей міста очікуватиме «зелений» сюрприз

Профільними управліннями міськивконкому наразі проводяться підготовчі роботи щодо створення на території заповідника Поле Полтавської битви розарію та бузкового гаю. Ці та інші питання стосовно озеленення міста обговорювали на апаратній нараді у міськвиконкомі.
Апаратну нараду міський голова Андрій Матковський розпочав з питань нагальних. Зокрема, дав доручення начальнику міського управління житлово-комунального господарства Юрію Непораді у тижневий термін провести інвентаризацію доріг, а саме – наявності ям. Серед питань порядку денного – про заплановані роботи з озеленення міста на 2010 рік.
Михайло Шлафер, головний художник міста:
- Згідно генерального плану міста за 2006 рік та території міста розташовано 12 парків, 18 скверів, 7 бульварів. Таким чином площа зелених насаджень становить 249,8 га.
Серед цьогорічних новинок, зазначив Михайло Шлафер – створення розарію і бузкового гаю на території заповідника «Поле Полтавської битви». З середини лютого комунальним підприємством «Декоративні культури» проводяться роботи по підготовці саджанців дерев та кущів.
Сергій Сілаєв, начальник КП «Декоративні культури»:
- Підприємтсвом заготовлено 1821 саджанець дерев і кущів, що повністю відповідає розпорядженню, враховуючи навіть ті об'єкти, які закріплені за райвиконкомами.
Також заготовлено близько 8 тисяч м2 газону, вже розроблені схеми посадки саджанців на клумбах міста. Цьогоріч, зазначалось на зібранні, також планується продовжити роботу у напрямку вертикального озеленення міста. Другим на порядку деному було питання стану оперативної обстановки в місті за лютий поточного року. Заступник начальника Полтавського міського управління ГУМВС України в області Борис Годунов доповів, що за зазначений період було скоєно 422 злочини, з яких 325 розкрито. Присутні також заслухали доповідь директора комунального піприємства «Ремліфт» Валерія Колесника щодо роботи ліфтів в полтавських багатоповерівках. Робота по усуненню недоліків, зазначив фахівець, проводиться систематично, проте наразі по місту не працюють 10 ліфтів.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 березня 2010, 10:14 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації