Вхід | Реєстрація

Коні з Полтавщини побили два рекорди

Коні з Полтавщини побили два рекорди

Минулими вихідними в Києві розіграли головні призи для рисаків орловської породи всіх вікових категорій. Коні з села Дібрівка Миргородського району здобули на цих змаганнях престижні нагороди, повідомляє «Коло».

Цьогоріч головний чотирирічний приз Барса для орловських рисаків завоював дібрівський сірий жеребець Ас, установивши рекорд породи 2.02,8 секунди на дистанції 1600 метрів. Майстер-наїзник — Олександр Скворцов.

Нагороду розігрували за два гіти. Загалом у змаганнях брали участь семеро голів коней з усієї України.

— Коня вважали фаворитом, але через свою норовливу вдачу він міг і не взяти цю нагороду. Лише майстерність наїзника допомогла отримати такий високий результат, перевершивши попередній рекорд, установлений 18 років тому, на 2 секунди, — розповідає головний зоотехнік з конярства філії «ДКЗ № 62» ДП «Конярство України» Аркадій Лабунець.

На київському іподромі коня готував наїзник Олександр Скворцов. До слова, Ас — один із останніх вихованців майстра-наїзника Григорія Назаренка, який минулого року вийшов на пенсію. Саме в нього жеребець проходив заїздку в Дібрівському кінному заводі.

Ще одну престижну нагороду виграв вороний кінь Парнас. Під керуванням майстра-наїзника Павла Міцкевича він здобув головний приз для орловських жеребців старшого віку з дуже високим результатом — 2.02,6 секунди, встановивши рекорд призу.

Нагороду розігрували за два гіти. Переможця визначали за кращою жвавістю.

Варто зазначити, що за два тижні до цих змагань Парнас під керуванням наїзника Павла Міцкевича під час розіграшу призу Запорізького кінного заводу на дистанції 2400 метрів встановив абсолютний рекорд для орловських рисаків — 3.09,2 секунди.

За термінологією конярів, Парнас «тричі вінчаний», тобто здобув 3‑річний приз, приз Барса і приз Піона — головні нагороди для коней 3-, 4‑річного і старшого віку.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 липня 2020, 12:59 | Миргород | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації