Вхід | Реєстрація

Музика наших сердець

Музика наших сердець
У суботу, 6 березня, у Лохвицькому районному Будинку культури відбулося традиційне свято, яке всі шанувальники мистецтва з нетерпінням чекають кожного року, напередодні 8 Березня – творчий звіт учнів Лохвицької дитячої музичної школи ім.І.О.Дунаєвського. Гості, які завітали на захід, відразу зупиняли свої погляди на виставці художніх робіт, представлену образотворчим відділом школи (керівники Кільдяшева Ю.В. та Шиш О.О.). Юні художники розкрили в роботах своє бачення світу – цікаве і різноманітне. Відгриміли фанфари і програму концерту відкрив дитячий хор „Дзвіночок”, керівником якого є Удовиченко Л.І.. Цей колектив, який налічує більше 50 учнів, представив на розсуд глядачів три твори, музику до одного з яких написав наш славетний земляк – І.О.Дунаєвський. Далі в концертній програмі переплилися інструментальні твори солістів, художні номери колективів та танці хореографічного колективу „Вернісаж”. За мить чаруючі звуки бандури наповнили зал. Грала лауреат обласних та регіональних конкурсів Валерія Нагорна. Продовжили програму юні домристи, які підняли всім настрій, виконавши дві народні мелодії. Звучали також запальний „Кубінський танець” у виконанні тріо гітаристів, матроський танець „Яблучко”, твір Зносько-Боровського „Галоп” (лауреат регіональних та обласних конкурсів Погибель Ангеліна), „Одинокий пастух” у виконанні Надії Гармаш. Також, радували глядачів у цей вечір своєю грою солісти-інструменталісти: Дашковська Анастасія, Ковальов Сергій, Степаненко Володимир, Списюк Сергій, Бабенко Віра, Єжела Тетяна. А Валерія Чавдар, яка нещодавно повернулась лауреатом першої премії із Всеукраїнського конкурсу баяністів в м. Кіровограді, подарувала глядачам твір Є.Дербенка „Ретро-експромт”.
В нашій школі навчаються талановиті діти, які роблять перші спроби у написанні власної музики. На конкурсі „Створюємо музику” були відібрані найкращі твори, які представили самі автори. Це Тетяна Єжела „Я і ти” і Карина Косенко „Розмова зірки з місяцем”. Ніщо так не виховує і не організовує дітей, як гра в ансамблі. З захопленням зустріли глядачі на сцені три великі ансамблі: баяністів (керівник Самцевич І.В.), бандуристів (керівник Гармаш Т.В.) та скрипалів (керівник Барвінко Т.Б.). Нещодавно, в м.Полтаві, на обласному конкурсі ансамблевої гри колективи бандуристів та скрипалів стали лауреатами третьої премії. Вітаємо їх! Дитячий колектив школи поєднав у собі дітей різного віку і приємно дивитись на зовсім маленьких, за спинами яких стоять, як опора, старші учні. Звичайно, не можна не згадати хореографічний колектив „Вернісаж” (керівник Бабич Н.О. та Пилипко О.І.), який прикрасив свято різнобарвністю танців та майстерністю постановок. Найхвилюючою миттю звітного концерту було нагородження грамотами та вручення пам’ятних подарунків переможцям шкільних, регіональних, обласних та Всеукраїнських мистецьких конкурсів. За матеріальну підтримку дякуємо спонсорам – Лохвицькій районній організації Партії регіонів. Гарний настрій летів у переповнений зал. Квіти, оплески, які переростали в овації, говорили самі за себе. Свято вдалося! І хочеться сказати лише одне: „Якщо ці малі паростки будять в наших душах весну, то ми, дорослі, можемо бути спокійні за наше майбутнє”.

Автор: Світлана Агєєва, завідуюча струнно-смичковим відділом ДМШ ім.І.О.Дунаєвського


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 березня 2010, 11:14 | Лохвиця | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації