Вхід | Реєстрація

Навчальний рік по всій території України розпочнеться вчасно

Навчальний рік по всій території України розпочнеться вчасно

Під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулася всеукраїнська селекторна нарада з керівниками областей. Серед питань, які обговорювалися, – організація навчального року 2020/2021 в умовах адаптивного карантину, забезпечення закладів освіти підручниками та використання коштів субвенцій із державного бюджету місцевим бюджетам.

Від Полтавської ОДА участь у нараді взяли голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов, його перший заступник Дмитро Лунін та заступник Катерина Рижеченко, а також директори профільних департаментів.

«Навчальний рік по всій території України розпочнеться вчасно з 1 вересня відповідно до особливостей епідеміологічної ситуації в конкретному регіоні або окремій адміністративно-територіальній одиниці», – наголосив Денис Шмигаль.

Із 1 серпня починають діяти нові правила адаптивного карантину, за якими всі регіони України поділятимуться на чотири зони: зелену, жовту, помаранчеву та червону. Денис Шмигаль уточнив, що в залежності від епідеміологічної ситуації, на окремих територіях, у районах, містах «червоної» зони будуть ухвалюватися окремі рішення.

Заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко зазначив, що в постанові від 22 липня 2020 р. №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» прописані чіткі норми щодо організації роботи закладів освіти.

«Вони спрямовані насамперед на розрив можливого спілкування дітей різних вікових груп. Ми просимо організувати початок уроків у різний час, щоб діти не відвідували навчальних закладів одночасно з дорослими і сторонніми людьми, які не є учасниками освітнього процесу», – заявив Віктор Ляшко.

Головний державний санітарний лікар додав, що викладацький склад повинен буде проходити щоденну термометрію й бути в масках до початку уроку. «Для дітей інші норми. Ми відмовляємося від термометрії, але запроваджуємо опитування дітей щодо стану здоров’я. І в разі появи симптомів гострої респіраторної вірусної інфекції їм потрібно забезпечити проведення термометрії та консультації медичного працівника», – додав Віктор Ляшко.

«Полтавщина має всі шанси розпочати новий навчальний рік традиційно, у школах, – повідомив очільник Полтавської області Олег Синєгубов. –  Однак тенденція невтішна – зараз маємо 90 активних хворих на коронавірус. Хоча ще в червні ця цифра не перевищувала 10 людей. Наразі епіцентри – Горішні Плавні й Гадяч, стабільно хворих більшає і в Полтаві. Тому варто дотримуватися усіх карантинних норм, щоб діти у вересні пішли до школи».

Під час наради Денис Шмигаль підкреслив, що необхідно забезпечити заклади освіти книжками, завершити всі реконструкції та ремонти: «Все це має бути зроблено до 1 вересня». Тому важливо використати кошти субвенцій із державного бюджету місцевим бюджетам. У деяких областях дуже низький відсоток використання коштів за програмами «Спроможна школа» та «Нова українська школа».

За підсумками засідання Прем’єр-міністр доручив головам обласних державних адміністрацій забезпечити організований початок 2020/2021 навчального року з урахуванням особливостей епідеміологічної ситуацій в закладах освіти та створення безпечних умов для організації освітнього процесу.


Автор: прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації