Вхід | Реєстрація

Арсен Аваков нагородив поліцейських, які знешкодили «полтавського терориста»

Арсен Аваков нагородив поліцейських, які знешкодили «полтавського терориста»

Міністр вручив поліцейським нагородну зброю, а Голова Нацполіції Ігор Клименко – відзнаку «Знак пошани».

Всі відомчі відзнаки МВС «Вогнепальна зброя» отримали:

  • інспектор сектору реагування патрульної поліції ГУ НП в Полтавський області, майор Артем Нужненко;
  • начальник сектору реагування патрульної поліції ГУ НП в Полтавський області, капітан Петро Гума;
  • два старших інспектори з особливих доручень - штурмовики управління «КОРД» ГУ НП в Полтавській області – старший лейтенант та старший сержант поліції.

Голова Нацполіції Ігор Клименко вручив усім поліцейським відомчу відзнаку «Знак пошани».

Під час селекторної наради їх також привітав Президент України Володимир Зеленський: «Вся країна спостерігала за перебігом цієї спецоперації. Ми пишаємося вашим професіоналізмом».

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко зазначив, що така ситуація не є типовою для України: «Спецоперація по пошуку злочинця продовжувалась 8 днів. Минулої суботи, вночі, група поліцейських знайшла де він переховувався. Під час переслідування один із співробітників поліції Петро Гума, став третім заручником. Це рідкісний для України випадок, злочинець хотів такої долі. У нього було 8 днів для того, щоб здатися».

Начальник сектору реагування патрульної поліції Петро Гума, розповів, що вів перемовини зі зловмисником майже дві години: «Коли його виявили, я не міг застосовувати зброю, тому що він вийшов буквально за три метри переді мною, у нього вже була граната в руці без запобіжника. Почав з ним розмовляти, тим часом мій напарник викликав підмогу. Я вів з ним перемовини майже дві години. Коли почув постріл, миттєво відскочив».

Нагадаємо, неодноразово судимий зловмисник, підозрюваний у незаконному заволодінні транспортним засобом, погрожуючи гранатою, взяв у заручники поліцейського. На автомобілі, що надали на його вимогу, він разом із заручником виїхав за межі міста.

Потім залишив автомобіль на польовій дорозі на території Миргородського району, та втік із гранатою в руках.

Була введена поліцейська операція «Грім». В рамках оперативно-розшукових заходів правоохоронці понад тиждень розшукували втікача на великій території площею кілька сотень гектар на території кількох районів Полтавської області.

Зрештою підозрюваного виявили працівники сектору реагування патрульної поліції вночі 1 серпня на околиці селища Опішня Зіньківського району.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 серпня 2020, 16:16 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації