Вхід | Реєстрація

У Полтаві чоловік кидався цеглою у перехожих та погрожував підірвати багатоповерхівку

У Полтаві чоловік кидався цеглою у перехожих та погрожував підірвати багатоповерхівку

5 серпня, близько 19:00, поліція відділення № 1 Полтави отримала повідомлення, що мешканець багатоквартирного будинку, що на вул. Баленка, погрожує включити газ і підірвати багатоповерхівку, а також кидає цеглу та стільці у перехожих.

За адресою негайно скерували наряди поліції. Правоохоронці припинили протиправні дії чоловіка та викликали карету швидкої допомоги.

Як з’ясувалося під час перевірки, правопорушником є 60-річний мешканець будинку, якому раніше вже повідомлено про підозру в хуліганстві із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України).

Виявилося, що цей чоловік ще ввечері 16 червня стріляв та погрожував пістолетом жінкам і дітям. Тоді від гучних пострілів у повітря двоє дітей, яким 8 і 10 років, отримали психологічні та слухові травми. На неадекватну поведінку чоловіка відреагувала поліція. 

Фігуранту вручили підозру у вчиненні кримінального правопорушення та взяли під варту строком на 60 діб. Однак, 20 липня Полтавський апеляційний суд змінив обраний запобіжний захід на домашній арешт із забороною залишати житло. 

У зв’язку з неадекватною поведінкою правопорушника та агресивними діями відносно мешканців багатоповерхівки, його доставили до медичної установи для надання фахової допомоги.

Артем Родигін, заступник начальника поліції Полтавщини, повідомив:

– На часі медики здійснюють необхідний комплекс спеціальних заходів, спрямованих на обстеження стану психічного здоров’я полтавця та його лікування. Водночас слідчі поліції готують клопотання до суду про поміщення чоловіка до спеціального медичного закладу з метою його обов'язкового лікування та запобігання вчиненню ним суспільно небезпечних діянь.


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 серпня 2020, 15:37 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації