Вхід | Реєстрація

У Полтаві відкрили перший скейт-парк

У Полтаві відкрили перший скейт-парк

Новий спортивний майданчик запрацював у мікрорайоні Алмазний.

Ще два роки тому, проект скейт-парку здобув перемогу у конкурсі партиципаторного бюджетування Полтави (Бюджет участі). За нього місцеві мешканці віддали 786 голосів. Згідно з поданими документами, полтавець Євгеній Марченко пропонував за 1,4 млн грн облаштувати у парку “Перемога” майданчик для скейтбодистів та велосипедистів, які мали обладнати спеціальними спорудами для тренувань. Про це пише видання «Новини Полтавщини».

“Затримка у будівництві виникла через кошти: спочатку була заявлена одна сума, а згодом її збільшили. З’ясувалося, що цей проект насправді буде коштувати у 3 рази більше. Коли ми вже дійшли згоди стосовно ціни, то почали будівництво”, – розповів керівник робочої групи з питань партиципаторного бюджетування (Бюджету участі) міської ради Полтави Вадим Сорока.

Згодом було вирішено побудувати майданчик в іншому місці — на вулиці Героїв Сталінграду.
Сьогодні, 12 серпня, його офіційно відкрили.

“Я впевнений у тому, що досвід спорудження першого скейт-парку і та кількість дітей, яка перебуває тут щовечора, підштовхне депутатський корпус наступного року виділити кошти на мінімум 2 нових скейт-парки”, – зазначив у своєму виступі секретар міської ради Полтави Олександр Шамота.

Довідка. Скейт-парк (SKATEPARK) — спеціально збудована спортивна споруда для людей, що займаються екстремальними видами спорту, такими як скейтборд, стрітборд, агресив-ролики, велосипеди ВМХ, самокат, щоб кататися і вдосконалювати трюки. Скейт-парк може містити такі фігури, як рампи (half pipes), розгінки (quarter pipes), поручні (hand rails), фанбокси (trick boxes), піраміди (pyramids), сходинки (stairs) та інші фігури для виконання трюків.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 серпня 2020, 16:40 | Полтава | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації