Вхід | Реєстрація

До початку навчального року комісійно обстежено 1048 навчальних закладів Полтавщини

До початку навчального року комісійно обстежено 1048 навчальних закладів Полтавщини

Завтра  – початок нового 2020-2021 навчального років. Освітній процес розпочнеться в усіх школах України, за винятком шкіл у регіонах із «червоним» рівнем епідеміологічної небезпеки.

Полтавщина – у «зеленній зоні», тож відзавтра діти сядуть за парти. Але батькам, дітям і вчителям потрібно розуміти, що поки триває епідемія захворювання на коронавірусну хворобу, навчання проходитиме за новими умовами – відповідно до тимчасових рекомендацій Головного державного лікаря України, викладених  у  Постанові № 42 від 30.07.2020р. « Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».  Рекомендацій  потрібно обов’язково дотримуватися.

Велику роль у підготовці навчальних закладів  Полтави і області  до нового навчального року відіграли  і фахівці Головного управління Держппродспоживслужби в Полтавській області.

Спеціалісти районних, міськрайонних та міських управлінь Головного управління Держпродспожислужби в Полтавській  області долучилися до комісійних перевірок дитячих навчальних закладів, створених органами місцевого самоврядування та виконавчої влади щодо їх готовності до нового навчального року 2020/2021 на предмет дотримання протиепідемічних заходів з урахуванням епідемічної ситуації щодо створення в них безпечних умов для вихованців, учнів та педагогічних працівників з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

До початку навчального року комісійно обстежено 1048 навчальних закладів Полтавщини.

При обстеженні закладів фахівцями Держпродспоживслужби оцінювався санітарно-технічний стан приміщень, робота холодильного та технологічного обладнання харчоблоків, забезпеченість їх достатньою кількістю столового та кухонного посуду, устаткуванням, розроблювальним інвентарем, миючими і дезінфікуючими засобами, ефективність роботи вентиляційної системи, питання водозабезпечення, каналізування, виконання Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 року № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

За результатами перевірок встановлені недоліки в 97 закладах (9,2 %). Керівникам закладів  надані пропозиції щодо створення належних умов виховання та навчання дітей.

Більшість закладів належно підготувалися до нового навчального року. Їх керівниками забезпечено створення належних умов виховання та навчання дітей:

  1. на вході до всіх приміщень закладу організовані місця для обробки рук антисептичними засобами. Місця для обробки рук позначені яскравим вказівником про правила та необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка, тощо);
  2. пересування здобувачів освіти між навчальними кабінетами, аудиторіями мінімізовано шляхом проведення занять впродовж дня для одного і того ж класу (групи) в одній і тій самій аудиторії (кабінеті), застосування модульного підходу до організації вивчення дисциплін тощо);
  3. у розкладі занять передбачено можливість визначення різного часу початку та закінчення занять (перерв) для різних класів та груп;
  4. забезпечено раціональне використання запасних виходів із закладу освіти, використання розмітки на підлозі, що полегшує організацію двостороннього руху коридорами, виокремлення зон переміщення для різних вікових категорій здобувачів освіти;
  5. за можливості буде забезпечено проведення занять з окремих предметів на відкритому повітрі;
  6. у санітарних кімнатах забезпечено наявність рідкого мила, антисептичних засобів для рук та паперових рушників (або електросушарок для рук);
  7. на території закладу розміщені контейнери/урни з кришкою.

З повним переліком вимог ознайомитись за посиланням: https://moz.gov.ua/golovnij-derzhavnij-sanitarnij-likar-ukraini

Шановні батьки та діти! Тільки дотримуючись тимчасових рекомендацій, встановлених Урядом, перебування у навчальних закладах області буде комфортним і безпечним.

Спеціалісти служби і надалі  обстежуватимуть освітні заклади Полтавщини. Адже ми  піклуємося про ваше здоров’я і здоров’я ваших  дітей! Ми  робимо все для того, щоб  Полтавська область  і надалі перебувала у «зеленій зоні», а наші діти мали змогу навчатися у школах, коледжах, університетах очно, а не дистанційно.


Автор: Головне управління Держпродспожислужби в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації