Теплі ночі впливають на зростання активності шкідників. А де шкідники — там і менше врожаю.
Вчені впевнені, що в недалекому майбутньому пиво змінить свій смак. І на це вплине глобальне потепління, передає The New York Post із посиланням на дослідження професора молекулярної біохімії Університету штату Північної Кароліни Коліна Доерті.
Через спеку, інші погодні умови та зміни рівня океану змінюється земний ґрунт. Це дає відбиток на продукції, яку на ній вирощують. Через глобальне потепління насичення хмелю різними мікроелементами може змінитися, що вплине на смак пива.
Вчені проводять аналогію з вином, коли змінюються умови, в якому росте виноград, що впливає на смак напою.
Але найнебезпечніший фактор для пива — це теплі ночі. За словами Доерті, через сприятливу погоду шкідники зможуть більше бути активними, а, значить, знищувати хміль. Що буде згодом, не варто додавати.
— Зміни денних і сезонних температурних режимів порушують звичне життя рослин, знижують урожайність, впливають на вартість інгредієнтів і в майбутньому — на смак пива, — додала Доерті.