Вхід | Реєстрація

Вдалий ремонт, що переріс у підприємництво

Вдалий ремонт, що переріс у підприємництво

Із 2014 року в Україні діє урядова програма «Теплі кредити», згідно якої держава відшкодовує громадянам та об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків частину суми, витраченої на придбання котлів та утеплення будівель. Кобелячани теж позичають кошти на відповідні потреби. Детальніше про перелік необхідних паперів та умови кредитування читайте в матеріалі «У Кобеляках «теплі» кредити видає лише Ощадбанк». Ми ж розповімо історію, що сталася в одному з будинків під час його утеплення. Нею з редакцією поділився місцевий житель Андрій Опанасенко.

Як повідомив кобелячанин, про можливість отримання «теплого кредиту» він прочитав у газеті.

— Після того, як подорожчав газ, я планував перейти на обігрів будинку дровами. Дізнався вартість дров’яного котла, додав ціну на дрова і виявилося, що обходиться таке тепло ще дорожче, — пояснює Андрій. — Тоді я вирішив утеплити будівлю і далі користуватися газом. Для придбання матеріалів подав усі необхідні документи в банк. Кредит мені надали.

Я найняв ремонту бригаду. Доки ремонтники працювали в мене на об’єкті, їх запросили будівництво в Польщу. Ті погодилися. Залишили в мене будівельні ліса, пообіцявши, що заберуть, коли повернуться.

Зі слів Андрія Опанасенка, минуло кілька місяців, а ремонтники не поверталися.

— До мене почали заїжджати інші будівельники і цікавитися лісами. Тоді я зв’язався з власниками будобладнання по телефону. Вони дозволили здавати ліса в оренду, а заробіток забирати собі. Мовляв, ви ж їх у себе зберігаєте, тому це буде така своєрідна плата.

Кобелячанин говорить, що за лісами вибудувалась справжня черга. Він лише встигав повідомляти адреса, де знаходилося будобладнання, щоб його інша бригада перевезла на новий об’єкт. Потім кілька чоловіків заїжджали дізнатися, де він придбав ліса.

Знову чоловік зателефонував знайомим будівельникам. Ті сказали, що замовляли в інтернет-магазині будівельного обладнання ТехПром. І переслали електронну адресу сайту компанії https://tehpromproect.com.ua/. Опанасенко, у свою чергу, повідомив назву магазину та інтернет-адресу.

— Я живу в новому мікрорайоні міста. Там постійно зводять нові будинки. І кожна бригада заїжджає до мене як не за лісами, так дізнатися назву магазину. Зрозумівши, що здавати в оренду будобладнання вигідно, я придбав у ТехПромі кілька розсувних драбин і вишку-туру.

А біля мене, на будмайданчиках, теж додалося обладнання цієї компанії. То біотуалет встановлять, то душову кабіну.

Так є ще один нюанс. Знайомі ремонтники пропрацювали за кордоном майже два роки. Приїхали лише на кілька днів, щоб рідних побачити, і зайшли до мене. Я їм відразу за ліса почав нагадувати, гроші пропонувати. А вони відповіли, що мій об’єкт став для них дуже вдалим, та й працювати в місті не планують, тому залишили будобладнання мені.

От так для мене «теплий» кредит обернувся в підприємництво. Що можу сказати — газ оплатити з оренди можу собі дозволити.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 вересня 2020, 13:06 | Решетилівка | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації