Вхід | Реєстрація

Скільки коштує кілометр дороги в Україні

Скільки коштує кілометр дороги в Україні

Побудувати один кілометр дороги другої категорії в Україні коштує понад 100 мільйонів гривень. Про це повідомили в прес-службі Державного агентства автомобільних доріг.

«Середня вартість робіт з будівництва та реконструкції 1 кілометра автомобільної дороги загального користування державного значення другої категорії — 115 –125 мільйонів гривень», — йдеться в повідомленні.

При цьому зазначено, що вартість дорожніх робіт формується, виходячи з проектної документації та залежить від багатьох чинників, серед яких: категорія дороги; рельєф місцевості, де її прокладають; геологічні умови; наявність місцевих дорожньо-будівельних матеріалів та інші.

Крім того, в Укравтодорі відзначили, що вартість капітального ремонту одного кілометра становить 30–35 мільйонів гривень, а поточного середнього ремонту — 15–19 мільйонів гривень.

За інформацією APnews, минулого року тодішній глава Укравтодору Славомир Новак повідомив, що середня вартість будівництва дороги першої категорії в Європі становила приблизно 10 мільйонів євро за кілометр, а це понад 300 мільйонів гривень за кілометр. Водночас в Україні будівництво кілометра такої дороги обходилося 100–110 мільйонів гривень за кілометр, а дороги другої категорії — близько 50 мільйонів гривень.

При цьому капітальний ремонт коштував 25–30 мільйонів гривень, а середній ремонт — приблизно 10 мільйонів гривень.

Таким чином, вартість будівництва кілометра дороги другої категорії в Україні зросла більш ніж у два рази.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 вересня 2020, 17:10 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації