Вхід | Реєстрація

Бланки посвідчень водія оновляться і доповняться

Бланки посвідчень водія оновляться і доповняться

Проте старі будуть діяти до свого кінцевого терміну.

Кабінет міністрів затвердив нові зразки бланків і технічних описів національного та міжнародного посвідчень водія, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, тимчасового реєстраційного талона транспортного засобу та зразка розпізнавального автомобільного знака. Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

«Ми привели документи у відповідність до європейських вимог. Новий зразок також на пластиковій карточці. Він тримовний (українською, англійською, частина — французькою мовами), чинний на території всієї Європи та в багатьох країнах світу. Відтепер на посвідченні вказана група крові (резус-фактор) водія. Це дозволить лікарям оперативно надавати першу медичну допомогу потерпілим у разі ДТП. Також будуть вказані дані згоди або незгоди на донорство», — сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

При цьому, інформація про надання згоди або незгоди на посмертне донорство, групу крові (резус-фактор) до посвідчення водія вноситься лише за письмовою згодою особи.

Зазначається, що нове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу передбачає додавання позначки щодо відповідності авто екологічним нормам «Євро-2» — «Євро-6» або іншому рівню. Національні та міжнародні посвідчення водія та інші документі, видані раніше, є чинними протягом строку, на який їх було видано.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 вересня 2020, 19:31 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації