Вхід | Реєстрація

Час «вітамінізації»: 5 овочів, які можна знайти в холодильниках полтавців восени

Час «вітамінізації»: 5 овочів, які можна знайти в холодильниках полтавців восени

Мешканці Полтавщини вважають, що осінь — найбільш слушний сезон для вживання багатих вітамінами харчів. Саме восени стає актуальним питання зміцнення імунітету, а в холодильниках містян на постійній основі з’являються корисні сезонні овочі.

Які саме натуральні смаколики обов’язково вводять у повсякденний осінній раціон прихильники здорового способу життя?

 

Капуста

Здається, в сучасних супермаркетах можна знайти мільйон сортів капусти. Саме цей овоч (а точніше — майже всі його різновиди) входить в список «must eat» на думку полтавців.

Мешканці міста з задоволенням вживають капусту у сирому та готовому вигляді. Вони додають її у салати, начинки для пирогів, овочеві запіканки та рагу.

Місцеві кулінари обожнюють готувати справжні шедеври:

  • з білокачанної капусти,
  • броколі,
  • кольрабі,
  • пекінської капусти,
  • кучерявої капусти.

В сучасний великий холодильник Samsung за посиланням https://www.moyo.ua/bt/kbt/holodilniky/samsung/ влізе не одна «голівка» різноманітної капусти.

Болгарський перець

Солодкий перець пізніх сортів — ще один «улюбленець» жителів Полтави. Купувати та вживати його містян мотивує:

  • приємний і оригінальний смак,
  • високий вміст корисних мікронутрієнтів,
  • універсальність і можливість додавання у величезну кількість перших і других страв.

В зимовий період перець коштує дуже дорого, тому споживачі купують його заздалегідь і зберігають у консервованому або ж замороженому вигляді.

 

Гарбуз

Для полтавців гарбуз — це, перш за все, не символ Хелловіну, а смачний і корисний овоч.

Він чудово смакує у запеченому вигляді, у супах та кашах, а також у незвичайних десертах. Коштує гарбуз недорого, а купити його в Полтаві можна в будь-якому продуктовому маркеті або ж на ринку.

 

Редька

Про цілющі властивості редьки не знає тільки лінивий. Завдяки корисному складу, її називають королевою осінніх овочів.

У холодильнику редька довго залишається свіжою, тому мешканці Полтавщини їдять її не тільки восени, але й взимку. А в маринованому або консервованому вигляді її взагалі можна зберігати майже цілий рік.

 

Морква

Очі, шлунок і кишківник, печінка, серце й судини — це далеко не всі органи та системи, на які позитивно впливає вживання моркви. Втім, люблять її не тільки за це, а й за приємний, солодкий смак.

Готувати з моркви можна:

  1. крем-супи й пюре,
  2. торти та оладки,
  3. кекси,
  4. солодкі й солоні запіканки.

Поряд з капустою, морквою та редькою у відділеннях для фруктів і овочів полтавці також завбачливо зберігають запас цибулі, буряків, кабачків і пізньостиглих томатів.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації