Вхід | Реєстрація

Кожна людина має право на гідне життя

Кожна людина має право на гідне життя

Життя і здоров’я — це головні цінності кожної людини. Перед кожним із нас відкривається дивовижний і прекрасний світ. Ми маємо можливість здобути більшість професій, подорожувати світом, продовжувати свій рід у любові й повазі з коханою людиною. Та іноді в нашому житті з’являються звички, які згубно впливають на нас. Захоплення ними призводить до спотворення ідеалів та ясного сприйняття всього, що відбувається навколо.

Наркоманія — від цього терміну по шкірі «пробігають муравки». На жаль, через доступність заборонених законом речовин деякі люди опиняються в їх полоні. І на перший погляд здається, що їх вже неможливо врятувати. До того моменту, доки наркозалежні не відвідають реабілітаційний центр у Харкові, що має назву «Атмосфера». Кваліфіковані фахівці закладу доводять, що їх підопічні раз і назавжди можуть відмовитися від наркотиків та допомогти іншим позбутися залежності, що вбиває.

 

Як розпізнати наркомана

У сучасному суспільстві існує чимало різноманітних наркотиків. І тому хибно вважати, що ознакою вживання наркотиків являються сліди від уколів на тілі.

Розповсюдженими ознаками виступають такі фактори:

  1. Під дією наркотиків змінюється мова і дикція людини. Вона говорить нерозбірливо, часто затягуючи речення. Не може ясно сформулювати свою думку.
  2. Наркотики діють на організм таким чином, що людина починає вести себе надзвичайно активно або, навпаки, її рухи стають млявими, схожими на сонливість і значну втому.
  3. Суттєво відрізняється звична поведінка: приступи веселої ейфорії змінює гнів, лють чи меланхолія.
  4. Часте вживання наркотиків призводить до зниження апетиту чи його надмірного прояву.
  5. Розпізнати неадекватність можна по очах: зіниці розширюються чи неприродно звужуються, змінюють колір і навіть забарвлення. Це перший сигнал до вживання наркотичних речовин. І якщо подібні симптоми з’являються, значить час бити тривогу.

Крім цих проявів людина змінює коло свого спілкування, особливо молодь. Виникають постійні чвари з родичами й батьками. Кожна розмова завершується сваркою або ж наркозалежна людина просто уникає прямих контактів з батьками чи членами родини.

 

Чим допомагає «Атмосфера»

Працівниками реабілітаційного центру для наркозалежних людей створена атмосфера затишку і покою. Фахівці центру знають, як допомогти людині, що зійшла з вірного шляху, як повернутися до повноцінного життя, стати знову повноцінним членом суспільства і ні в якому разі не повернутися до наркотиків. У «Атмосфері» кожен залежний зможе підвищити власну самооцінку, відмовитися від хибних захоплень і знову стати впевненим у власних силах і можливостях. Робота з наркозалежними побудована таким чином, що людина сама розуміє згубність і непотрібність захоплення забороненими речовинами. Переосмислює свої вчинки, знову починає дорожити життям і цінувати кожну його хвилину.

Наркоманія — це не вирок, успішно доводять на практиці фахівці центру «Атмосфера».    


Автор: Євген Олександров
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 жовтня 2020, 15:31 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації