Вхід | Реєстрація

У Полтаві та Кременчуці планують оновити громадський транспорт

У Полтаві та Кременчуці планують оновити громадський транспорт

Спільно з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та активною місцевою владою Міністерство інфраструктури продовжує підготовку другої фази проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ», що передбачає оновлення парків громадського транспорту у різних українських містах. Попередньо визначено 18 міст-учасників проєкту. Це Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса та Чернівці. Про це йдеться на сайті Міністерства інфраструктури України.

 «Завдяки нашому першому спільному проєкту з ЄІБ «Міський громадський транспорт України І» у різних містах по всій країні зараз оновлюються тролейбусні, трамвайні та автобусні парки, замінюється застарілий громадський транспорт на новий – більш зручний, екологічний та сучасний. Ми, у свою чергу, ініціювали продовження цього важливого для наших міст проєкту. І я вдячний, що європейська сторона підтримала нас у цьому. Вже попередньо визначено 18 міст, які братимуть участь у другій фазі проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ». Їх остаточний перелік буде сформовано після ратифікації відповідної фінансової угоди між Україною та ЄІБ», – зазначив очільник Міністерства.

 Він зауважив, що цього разу проєкт «Міський громадський транспорт ІІ» включатиме лише підпроєкти з розвитку екологічного громадського транспорту: закупівлі трамваїв, тролейбусів, рухомого складу метрополітену та електробусів. «Для Міністерства інфраструктури дуже важливим є перехід на екологічний транспорт. Це передбачено чинною Національною транспортною стратегією України до 2030 року і стратегією розвитку автомобільної промисловості, над якою ми зараз також активно працюємо. Використання електричного громадського транспорту не лише дозволить суттєво знизити рівень викидів у містах, а і максимально наблизить нас до європейських стандартів», - пояснив Міністр.

За його словами, фінансову угоду з ЄІБ щодо впровадження проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ» на суму 200 млн євро планується підписати вже наприкінці цього року, у грудні.
Орієнтовна загальна вартість проєкту складає понад 400 млн євро, на які планується придбати більше 280 одиниць тролейбусів, 65 електробусів із зарядними станціями і без, 24 трамваї та близько 10 трамвайних вагонів. Також у рамках проєкту передбачається будівництво та модернізація трамвайних і тролейбусних ліній, капремонт трамвайних вагонів та інші роботи.


Автор: пресслужба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 листопада 2020, 11:42 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації