Вхід | Реєстрація

Украв, випив – в тюрму!

Украв, випив – в тюрму!

Протягом пів року уродженець Закарпатської області вчинив у Малій Перещепині ряд крадіжок. Чоловік працював за принципом: викрадав металеві речі, здавав їх у пункт прийому, виручені кошти витрачав на алкогольні напої. Такий собі «джентльмен удачі».

4 листопада суддя Новосанжарського районного суду Юлія Афанасьєва винесла вирок уродженцю села Горонда Мукачівського району Закарпатської області, якого звинувачували у вчиненні декількох кримінальних правопорушень.

Відповідно до вироку, суд встановив, що за час своєї кримінальної «діяльності» обвинувачений устиг порушити такі статті Кримінального кодексу: частину 3 статті 297 (наруга над могилою), частину 2 статті 185 (крадіжка, вчинена повторно), частину 3 статті 185 ККУ (крадіжка, поєднана з проникненням у житло).

У матеріалах справи описані злочини, які чоловік вчиняв із січня по липень цього року.

 

Із цвинтаря — на дорогу

Наприкінці січня підсудний прийшов на територію кладовища в Малій Перещепині. Біля однієї з могил викрав металеву огорожу, вартістю 680 гривень. Згодом продав огорожу.

У ніч з 12 на 13 січня прибув до амбулаторії «Доступна медицина», що в Малій Перещепині. Проник у медустанову через незачинене вікно, звідки викрав керамічну плитку, загальною вартістю 2148 гривень.

У квітні підсудний вчинив у Малій Перещепині три нічні крадіжки. Чоловік тимчасово перекваліфікувався на дорожні знаки. 7 квітня біля в`їзду в село він викрав металеву основу, на якій знаходилися два дорожні знаки. 9 квітня підсудний поцупив вказівник біля електричної підстанції. 12 квітня злодій демонтував знак біля повороту на вулицю Духновича. Вартість вказівників становила 1167, 1167 та 1434 гривень відповідно.
4 травня підсудний прийшов у приватне господарство, зірвав навісний замок на вхідних дверях будинку і викрав металевий настил з груби опалення, каркас металевого ліжка, колосники з груби опалення, металеві дверцята, чим спричинив матеріальну шкоду на 1259 гривень.

7 липня підсудного запросили на застілля. Коли власниця будинку заснула, внаслідок сп`яніння, він викрав металеве ліжко та настил з груби опалення, чим заподіяв матеріальну шкоду на 814 гривень.

Згодом підозрюваний знову повернувся «працювати» на цвинтар у Малій Перещепині. 10, 15 і 24 липня він викрав три металеві хвіртки з огорож.

23 липня в Малій Перещепині, поблизу вулиці Шевченка, перепиляв опору і викрав дорожний знак вартістю 3580 гривень.

28 липня на території подвір’я приватного господарства поцупив 40‑літровий алюмінієвий бідон.

 

Усе зароблене «непосильною» працею — на алкоголь

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочинів визнав повністю та довів, що дійсно в січні та тричі в липні з могил вчиняв крадіжки металевих предметів, які здав у пункт прийому металобрухту, а виручені кошти витратив на придбання алкогольних напоїв.

Також у квітні та липні в нічний час він вчиняв крадіжки металевих основ з дорожніми знаками, розташованих у Малій Перещепині. При цьому він перепилював металеву основу, після чого розпилював її та здавав у пункт прийому.

Крім того, у липні підсудний викрав із будинку ліжко та настил з груби опалення, які здав у пункт прийому металобрухту, а виручені кошти витратив на алкоголь.

У інших крадіжках чоловік теж зізнався, зазначивши, що всі викрадені металеві речі відніс у пункт прийому. У скоєному підсудний, звичайно, розкаявся.

Врахувавши всі обставини, суд ухвалив визнати підсудного винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

  • частиною 3 статті 297 ККУ — покарання у виді обмеження волі на 4 роки;
  • частиною 2 статті 185 ККУ і призначити — позбавлення волі на 1 рік;
  • частиною 3 статті 185 ККУ і призначити — позбавлення волі на 3 роки.

За сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, суддя прийняв рішення призначити покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки.

На підставі статті 75 ККУ (Звільнення від відбування покарання з випробуванням), Юлія Афанасьєва звільнила підсудного від відбування покарання, якщо він протягом випробувального строку — 3 роки — не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього судом зобов`язання.

Вирок може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 листопада 2020, 15:25 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації