Вхід | Реєстрація

Зелені красуні для новорічних свят: які обрати

Зелені красуні для новорічних свят: які обрати

21 листопада у Кобеляках випав перший сніг. І не дивлячись на те, що до календарної зими залишається ще десять днів, у повітрі вже повіяло новорічними святами. А головним атрибутом новорічно-різдвяної феєрії являється ялинка. Тому, аби не залишитися на свято без зеленої красуні, про її покупку варто подбати вже найближчим часом. Тим більше, що рекламні вивіски з написом «елки оптом» заполонили більшість населених пунктів нашої країни.

І напередодні Нового року варто з’ясувати одвічне питання, яку ялинку краще придбати: штучну чи живу? Саме переваги кожного з варіантів ми з’ясуємо в цьому матеріалі.

 

Живе дерево: згадка з дитинства та обсипані коричневі голки

Українці, які народилися в совкові часи, прекрасно пам’ятають, що на новорічні свята в кожному домі обов’язково наряджали живу сосну. Тому до переваг можна віднести дитячі спогади. Також зелена красуня асоціюється із запахом хвої, тобто, запахом Нового року.

Крім того, хвоя чи ефірна олія має бактерицидну дію і вважається певним захистом від респіраторних хвороб.

Але… Зрубане дерево — це «мертве» дерево. За кілька тижнів у будинку голки змінять зелене забарвлення на коричневе, осиплються. І з приміщення дерево «перекочує» на звалище. У іншому випадку його спалять.

Жива сосна чи ялинка створюють пожежну небезпеку. Адже дерево завжди наряджають електричними гірляндами а дехто — ще й бенгальськими вогнями. І сухі голки можуть спалахнути в найбільш неочікуваний момент.  

Штучна ялинка:

Якщо розглядати штучну ялинку, то перша перевага — вона завжди залишається одного кольору. І після завершення свят жодних голок на підлозі ви не виявите. Та і час прибирання скоротиться до декількох хвилин. Достатньо спакувати ялинку в картонну коробку і відкласти до наступного року.

Звичайно, штучне дерево коштує в кілька разів дорожче за натуральне, але термін його використання практично необмежений. Та й напередодні новорічних свят відпаде така потреба, як вибір зеленої красуні. Так як у її пошуках можна змарнувати не один день. Досить складно вибрати справді красиве дерево. У більшості випадків доводиться купувати сосну і додатково гілочки, які потім набиваються гвіздками до стовбура.   

Захисники природи наголошують, що штучний атрибут свят тим і хороший, що:

  1. не знищує лісу;
  2. має безліч різноманітних варіантів (висота, колір, вигляд, призначення, конструкція);
  3. бездоганний зовнішній вигляд;
  4. іде в поєднанні зі світодіодними елементами.

 

Час сюрпризів розпочався

До новорічних свят магазини готують багато приємних сюрпризів. Не залишається осторонь і компанія СезонХозТорг. В інтернет-магазині компанії за посиланням https://season-hoztorg.com.ua/novogodnyaya-produktsiya/iskusstvennyye-elki/ вже сьогодні представлений широкий асортимент новорічних красунь, які можна придбати за доступними цінами оптом і в роздріб. Тому не варто обходити всі можливі торгові точки в місті, а замовляйте ялинки в СезонХозТорг.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 листопада 2020, 10:10 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації