Вхід | Реєстрація

Зеленський анонсував ініціативи з підтримки ФОП і найманих працівників

Зеленський анонсував ініціативи з підтримки ФОП і найманих працівників

Президент України Володимир Зеленський анонсував ряд законопроєктів для підтримки бізнесу та найманих працівників під час карантину, зокрема, у форматі одноразових виплат, компенсації єдиного соціального внеску (ЄСВ) під час простою та анулювання боргів.

Про це Зеленський сказав у відеозверненні, опублікованому на його сторінці у Facebook.

"Минулого тижня я доручив уряду розробити низку заходів для економічної підтримки людей та бізнесу. В субботу та неділю, коли у всіх був карантин вихідного дня, у нас був брейншторм вихідного дня. Був пошук інструментів, складні розрахунки, аналіз ефективності, впливу на бюджет і, звичайно, багато-багато кави", - сказав Зеленський. 

За його словами, у результаті було подано законопроєкти, які передбачають низку заходів з підтримки фізичних осіб-підприємців та найманих працівників.

"Перше. Одноразова матеріальна допомога тим, чия сфера діяльності потрапляє під заборону під час посилення карантину. Якщо ви ФОП і змушені закрити свою кав'ярню, як приклад, або найманий працівник і вас звільняють, бо кав'ярня, де ви працювали, на жаль закривається, ви зможете отримати допомогу у розмірі вісім тисяч гривень", - сказав президент.

Він пояснив, що оформити таку допомогу можна буде у додатку "Дія" ввівши дані та номер банківської картки. Після перевірки даних впродовж декілька днів, одноразова допомога має надійти на картку.

Зеленський зазначив, що, за розрахунками, такою допомогою зможуть скористатися 1,2 млн громадян, а її загальний обсяг складе майже 10 млрд грн.

Друга програма допомоги, зазначив Зеленський, стосуватиметься власників малих бізнесів, які не закрилися на час карантину і не звільнили працівників, але були вимушені скоротити часи роботи та відправити частину робітників у відпустку. Такі підприємці, за словами Зеленського, зможуть отримати до 8 тис. грн одноразової допомоги за одного працівника у сумі, пропорційній часу простою.

"Третє. Компенсація виплат за сплату єдиного соціального внеску. Це майже півтора мільярди гривень для майе 120 тисяч юридичних осіб", - додав президент.

Також Зеленський анонсував програму погашення податкового боргу. Він зауважив, що наразі в Україні майже 4 млн громадян, які мають податковий борг до 3 060 грн, цей борг буде анульовано. Крім того, будуть впроваджені податкові канікули.

"При посиленні обмежувальних заходів, двісті тисяч фізичних осіб-підприємців першої групи будуть звільнені від сплати всіх податків та зборів включаючи ЄСВ", - підкреслив глава держави.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 листопада 2020, 16:56 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації