Вхід | Реєстрація

Музеї хліба та борщу відкрили на Полтавщині

Музеї хліба та борщу відкрили на Полтавщині

Власниця етносадиби "Лялина світлиця" в Опішні обіцяє кожного дня року готувати борщ за новим рецептом.

"Музей звареного борщу" та "Музей живого хліба" офіційно відкрилися в селі Опішня на Полтавщині під час етнофестивалю "Живий хліб". Про це пише Etno.travel, посилаючись на повідомлення організаторки фестивалю та засновниця музеїв, етнолога Олену Щербань.

"Почали святкувати відкриття наших двох музеїв: "Музею живого хліба" та "Музею звареного борщу". Зараз також будемо відкривати "Школу прядіння", – оголосила організаторка під час відеотрансляції.

Музеї створено на базі етносадиби "Лялина світлиця" в Опішні, власницею якої є Олена Щербань. Вона обіцяє щодня дивувати гостей садиби новим рецептом борщу, яких вона знає щонайменше 365. Серед них є весільний, поминальний, зимовий, літній, білий, коричневий та багато інших. Рецепти господарка збирала по всій Україні, але найбільше – саме з центральної України. Головними експонатами музею борщу є глиняні горщики і справжня піч, в яких готується страва. Значну увага засновниця музею приділила також створенню живого хліба – тут його виготовляють на заквасці, без дріжджів.

"Усі охочі зможуть дізнатись більше цікавих фактів про українську традиційну страву, її різновидах, техніки приготування, а також загальні традиції України, її культуру та гастрономію", – розповіла організаторка напередодні свята.

Згідно з програмою свята, під час фестивалю "Живий хліб" в "Лялиній світлиці" пройдуть майстер-класи з випікання живого хліба, прядіння, ляльки-мотанки та народний спів.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 листопада 2020, 14:58 | Полтавщина | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації