Вхід | Реєстрація

Суд оштрафував екс-директора полтавського провайдера, обладнання якого заважало пункту наведення авіації ЗСУ

Суд оштрафував екс-директора полтавського провайдера, обладнання якого заважало пункту наведення авіації ЗСУ

Октябрський районний суд Полтави призначив 13600 грн штрафу колишньому директору полтавського інтернет-провайдера, який своїм обладнанням перешкоджав діяльності військової частини у Щербанях

29 грудня Октябрський районний суд Полтави виніс вирок екс-директору полтавського провайдера Володимиру Дацюку, який своїм обладнанням перешкоджав діяльності Збройних Сил України. Суддя Тетяна Січиокно призначила чоловіку 13600 грн штрафу.

Про це пише видання «Полтавщина».

У червні 2019 року співробітники управління СБУ України в Полтавській області викрили дії директора ТОВ «Компанія «Інтерлінк» та порушили кримінальне провадження. Відповідно до матеріалів справи, працівники інтернет-провайдера «Інтерлінк» за вказівкою Володимира Дацюка встановили на дахах будинків на вул. Геннадія Біліченка, 29б у Щербанях та Віктора Андрієвського, 31 у Полтаві антени Ubiquiti, які працюють в діапазоні ~5000 МГц (технологія AirMax) — на смугах частот спеціального користування.

Це обладнання мало забезпечувати бездротовим інтернетом мешканців сіл Великий Тростянець та Гора Полтавського району, а також селища Чутове та села Руденківка Новосанжарського району. Через неузгоджену роботу вище вказаного бездротового обладнання інтернет-провайдера протягом листопада 2017 — червня 2019-го страждала робота систем радіолокаційної роти у військовій частині А2057 (пункт наведення авіації ЗСУ України у Щербанях), погіршувався зв’язок з командування оперативного об’єднання «Схід» у Дніпрі.

Втручання в роботу мереж зв’язку військові виявили у травні 2018 року. У березні 2019 року спеціалісти встановили місцезнаходження обладнання провайдера на дахах багатоповерхівок, яке заважало роботі військової частини. Ще за три місяці, у червні 2019 року, співробітники УСБУ припинили його роботу.

Під час досудового розслідування представник ТОВ «Компанія «Інтерлінк» заявляв на суді, що вилучене мережеве обладнання насправді перебувало у власності ТОВ «Мегалінк» (дніпровський бренд «Фрегат»). Втім у березні 2020 року прокуратура Полтавської області направила до суду обвинувальний акт стосовно тодішнього директора саме ТОВ «Компанія «Інтерлінк» Володимира Дацюка. Його звинуватили в перешкоджанні діяльності Збройних Сил України в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України), а також у несанкціонованому втручанні в роботу мереж електрозв’язку, що призвело до блокування інформації (ч. 1 ст. 361 КК України).

29 грудня 2020 року обвинувачений уклав угоду з прокурором про визнання провини, а суддя Тетяна Січиокно її затвердила. Володимира Дацюка оштрафували на 13600 грн. Крім того, він має сплатити процесуальні витрати на залучення експерта — 13816 грн.


Автор: Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 січня 2021, 11:11 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації