Вхід | Реєстрація

Корисні властивості манго: відновлює зір, покращує травлення і стабілізує тиск

Корисні властивості манго: відновлює зір, покращує травлення і стабілізує тиск

У відомій комедії Леоніда Гайдая «Спортлото-82» спекулянт Олександр Мурашко дивував жителів та відпочиваючих екзотичним фруктом — апельсином. Спільник Мурашки Степан продавав цитрусові за неймовірно високою в той час ціною. Він зазивав покупців такими фразми: «Кому апельсини, кому вітаміни? Рубль — штучка! Три рубля — купка! В купці три штучки!».

Сьогодні цитрусовими вже нікого не здивуєш. Та й вартість їх значно знизилася, у порівнянні з цінниками, що виставляли Мурашко і Степан. На полицях супермаркетів продаються чимало фруктів і овочів з різних країн світу. При цьому про корисні властивості та важливість споживання у щоденному раціоні покупці навіть не здогадуються. Одним із таких тропічних фруктів являється манго. І помилково вважати, що його головне призначення — інгредієнт у коктейлях та салатах. Насправді, це один із найкорисніших фруктів у світі. Дочитавши цю статтю, у вас неодмінно з’явиться бажання купити манго і відчути його смак та аромат.

 

Де росте екзотичний фрукт

Надзвичайно смачний і багатий на вітаміни фрукт є «вихідцем» із Індії та Пакистану. На сьогоднішній день його вирощують у країнах Північної й Південної Америки, Африки й Австралії й Азії. Серед Європейських держав манго росте в Іспанії.  За приблизними підрахунками, лише в Бгараті щорічно збирають до десяти мільйонів тонн манго. Тому сміливо можна вводити фрукт у щоденний раціон, так як в Україну точно не припиняться поставки заморського вітаміну. Особливо не варто хвилюватися тим любителям фруктів, які знають про інтернет-ринок продуктів FreshMart, де манго є постійно в наявності. Тим більше, що замовити товари можна кур’єрською доставкою або у відділення Нової пошти. Та повернемося до надзвичайних властивостей манго.

 

Чому манго таке особливе

У першу чергу, медики рекомендують ввести в щоденний раціон фрукт гіпертонікам.

А все завдяки високому вмісту в манго калію і магнію. Половинка екзотики на добу і артеріальний тиск стабілізується. А про постійне підвищення й пониження тиску можна буде забути назавжди.

Також манго надзвичайно позитивно впливає на роботу головного органу — серця, яке при систематичному споживанні фрукта працюватиме, як годинник. А все завдяки вмісту фолієвої кислоти, рибофлавіну і ряду вітамінів.

Офтальмологи наголошують, що людям старшого, а особливо літнього віку просто необхідно їсти манго. А все тому, що зеаксантин, яким наповнений фрукт, виконує роль бронижелету для захисту очей і відновлює зір.

Люди, які мають проблеми із травленням, зобов’язані пройти мангове лікування. У них назавжди зникне печія, а травна система справлятиметься з їжею на відмінно.

Не слід забувати, що манго покращує роботу мозку, забезпечує міцність кісток і позбавляє жінок проблем, пов’язаних із менструацією.

Тому апельсини, апельсинами, а манго необхідно споживати, аби бути здоровим і захищеним від вірусів.


Автор: Виталий Бабаев
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації