Вхід | Реєстрація

Колишнього поліцейського судитимуть за продаж таємної інформації

Колишнього поліцейського судитимуть за продаж таємної інформації

Полтавською обласною прокуратурою направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно працівника правоохоронного органу. Його судитимуть за несанкціоноване копіювання та несанкціонований збут інформації, яка зберігається в автоматизованих системах, що призвело до її витоку, вчинені особою, яка має право доступу до такої інформації, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 362, ч. 2 ст. 361-2 КК України).

За даними слідства, обвинувачений, працюючи у Кременчуцькому районному відділенні поліції Кременчуцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області, сфотографував на мобільний телефон із монітора свого службового комп’ютера інформацію стосовно особи та надіслав її спільнику – студенту Кременчуцького вищого навчального закладу. Студент, попередньо зареєструвавшись в одному з месенджерів під обліковим записом «Джордж Буш» та розмістивши оголошення щодо можливості незаконного отримання інформації з обмеженим доступом, за 700 грн передав відомості замовнику.

Наразі правоохоронець звільнений з роботи.

Обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості, укладеною між процесуальним керівником у кримінальному провадженні та студентом, направлено до суду у грудні 2020 року.  

Викрили спільників у серпні минулого року співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Територіального управління ДБР, розташованого у Полтаві, за процесуального керівництва прокуратури.


Автор: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 січня 2021, 13:17 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації