Вхід | Реєстрація

Собаку врятували, кролики загинули

Собаку врятували, кролики загинули

Порятунком і лікуванням безпритульних тварин у Кобеляцькій громаді займаються виключно волонтери. Таких людей близько десяти.

Днями на редакційному сайті були розміщені дві статті на тему порятунку тварин.  У одній мова йшла про те, що в центрі міста на розі вулиць Пушкіна та Шевченка хтось викинув у контейнери для збору відходів двох живих, але хворих кролів. У другій ми публікували звернення волонтерської групи «Життя» із проханням надати посильну фінансову допомогу, яка буде використана на лікування тварин, підібраних на вулицях міста та інших населених пунктів. Зокрема, зараз волонтери із «Життя» взяли під свою опіку величезного пса породи кавказька вівчарка, якого не надто дбайливі і совісні господарі покинули напризволяще прямо на ринковій площі міста Кобеляки.

Дехто із наших читачів попрохав повідомити, чим закінчилися історії з покинутими кролями та собакою.
На жаль, кролів врятувати не вдалося. Їх підібрали жалісливі люди, які відреагували на повідомлння в соцмережах. Оскільки тварини були хворі, то кобелячани, які взялися їх рятувати, звернулися за допомогою до фахівців.

Ветеринар Софія Шевченко, до якої за інформацією про долю тваринок звернулася редакція, розповіла:

— Кролики загинули. Вони потерпали від досить небезпечної хвороби, що називається кокцидіоз. Вилікувати тварин, вражених цією болячкою, важко, часто — неможливо. Заражаються кокцидіозом гризуни і птахи. У даному випадку — кролі. Зараження в основному відбувається в теплу пору року. Причина ураження — неякісні корми або неправильний догляд.

Від редакції: у спеціальній літературі зазначено, що це інфекційне захворювання викликають найпростіші, представники класу кокцидії (Coccidia). Зараження відбувається під час прийому їжі, у якій знаходиться ооциста кокцидії. Ооцисти знищує тільки вогонь (паяльної лампи) і крутий окріп. У гної зберігаються до 3 місяців, на пасовищах — до року.

Це уточнення ми робимо для «фанатів» «найчистіших» та «екологічно безпечних» добрив. До відома: у державах, де дійсно дбають про безпеку довкілля та здоров’я людей, гній заборонено вносити на поля та городи законом.

Доля покинутої кавказької вівчарки поки що складається більш благополучно. Її лікують, процес йде успішно. Собаку забрали в Бродщину. Якщо в «новоприбулого» пса не буде конфліктів з домашніми собачками, то він і залишиться жити в згаданому селі. Якщо виникне конфронтація, то псу шукатимуть господаря.

Про це розповіла Ліза Берестюк,одна із активісток волонтерської групи «Життя». Ліза повторила своє прохання про посильну матеріальну допомогу.

Дівчина підкреслила:

— Нас, постійних учасників волонтерського руху по порятунку безпритульних і хворих тварин, десять чоловік. Географія — Кобеляки, Сухинівка, Бродщина. Покинутих хворих тварин — сотні. Більшість із них нам вдається врятувати, вилікувати і знайти їм нових господарів. Звертаються до нас із практично всіх населених пунктів обох громад. Намагаємося не відмовляти нікому. От зараз зателефонували із Кобеляк. Поряд із багатоквартирним будинком безпритульна собака народила цуценят. Люди їх і маму підгодовують. Але з часом собаку потрібно стерилізувати, інакше вона народжуватиме й надалі. Будемо цим займатися. Але, знову ж, — це гроші. Гроші на поїздку в Полтаву до кваліфікованого ветеринара, який проведе операцію по стерилізації, на його послуги, на медикаменти. Тому й прохаємо про допомогу.

Друкуємо дані для безпосереднього контакту із учасниками групи «Життя».

Номери телефонів:

(068)728-68-77 (Світлана);
(066)078-03-87 (Людмила);
(066)025-51-79 (Ліза).
Картка Приватбанку: 5168757357474693, Лук’яненко Альона Іванівна.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 січня 2021, 18:32 | Кобеляки | Цікаве
1. EuqeneMukhin / 15 лютого 2021, 17:18
Я чув, що насправді ця організація шахрайська, і нікому вони не помагають в Сухинівці.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації