Вхід | Реєстрація

Людські трупи ще не викидають

Людські трупи ще не викидають

Деякі кобелячани, яких важко назвати свідомими людьми, перетворюють рідне місто на щось середнє між смітником і скотомогильником.

До редакції надіслали фотографію, котра вчергове підтверджує тезу про те, що жити в цьому суспільстві і не стати мізантропом вартує чималих зусиль.

Один із жителів райцентру вранці 3 січня пішов викидати сміття  до контейнера для збору твердих побутових відходів. Майданчик, на якому установлені контейнери, розташований на перехресті вулиць Пушкіна та Шевченка. Це — самий центр Кобеляк.

Заглянувши в контейнер перед тим, як покласти туди пакет зі сміттям, чоловік, несподівано для себе, побачив там…кролів. Причому, живих. Судячи із специфічного стану очей, нещасні тваринки захворіли.

Чоловік надіслав фото в редакцію і розповів:

— Один із кроликів був досить жвавенький, жував шкірку з мандарина. Інший теж був на той момент живий.

Не знаючи, як діяти в такій ситуації, чоловік витяг тваринок із контейнера і посадив їх у коробку з-під взуття.

Він прокоментував:

— Я потім і пошкодував, що саме так зробив. Це ж тих кролів собаки загризуть і самі, напевне, захворіють. Але що робити в таких випадках, я не знаю. Знаю одне — після побаченого мені важкувато не те, що любити, а й поважати людей. Це ж якесь падло, замість того, щоб лікувати своїх тваринок, або хоча б приспати їх і поховати трупи  в землі, принесло їх вночі до контейнера.

Працівники «Водоканалу Плюс» міського комунального підприємства, котрі щодня вивозять відходи, вже звикли до всякого. Із контейнерів вони дістають як комп’ютери та ноутбуки, так і люмінесцентні лампи та трупи тварин.

Один із комунальників іронічно зауважив:

— Трупів людей ще не діставали,  а так уже все було.

В українському законодавсті, що регулює поводження із твердими побутовими відходами, як і в більшості вітчизняних законів, повної ясності і чіткого переліку, що саме відноситься до твердих побутових відходів, немає.

Ось що написано в роз’ясненні Мінрегіонбуду:

«У загальному вигляді до складу твердих побутових відходів входять:

  • харчові відходи (овочі, фрукти, відходи садівництва тощо);
  • папір та картон;
  • полімери (пластик, пластмаси);
  • скло;
  • чорні метали;
  • кольорові метали;
  • текстиль;
  • дерево;
  • небезпечні відходи (батарейки, сухі та електролітичні акумулятори, тара від розчинників, фарб, ртутні лампи, телевізійні кінескопи  тощо);
  • кістки, шкіра, гума;
  • залишок твердих побутових відходів після вилучення компонентів (дрібне будівельне сміття, каміння, вуличний змет тощо)».

І от тут уже потрібно думу думати, чи є листя і гілки із фруктових дерев відходами садівництва? Адже цим непотребом, як і бур’янами із городів, майданчики для контейнерів завалені більше, аніж на 50 %.

У цьому випадку особливо думати потреби немає: живі, нехай і хворі, тварини до твердих побутових відходів не відносяться. А людина, яка це зробила, має понести не лише адміністративну відповідальність за порушення правил благоустрою, а й кримінальну — за жорстоке поводження з тваринами.

Але наскільки відомо редакції, протягом кількох років не було складено жодного протоколу на кобелячан, які порушують правила благоустрою. А потрібно б. Адже привчати до порядку (читай — виховувати громадян) — це не лише статті в газетах писати чи лекції читати. Примус і покарання — це теж засіб виховання. Причому, дуже дієвий.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 січня 2021, 19:26 | Кобеляки | Цікаве
1. Fed654Frumos / 5 січня 2021, 19:52
Доля цих кроликів відома? Чи написали і забули?Якщо хтось опікуватиметься ними,напишіть,я привезу,чи чи перерахую 200 гривень на лікування.Можу привезти негайно!Давайте адресу.

Змінено 05.01.2021, 19:55
2. Filon / 5 січня 2021, 20:13
1.Fed654Frumos
«Доля цих кроликів відома? Чи написали і забули?Якщо хтось опікуватиметься ними,напишіть,я привезу,чи чи перерахую 200 гривень на лікування.Можу привезти негайно!Давайте адресу.
»

Була ціла епопея з приводу цих кроликів. Із Києва вночі дзвонили цікавилися. Редакція організовувала невеличку рятувальну операцію. Але ми спізнилися. Кроликів на той момент вже забрали. Перевіряємо, нібито їх рятували дівчата із ГО "Життя". Про це - вже у наступному номері. До речі, дівччата із «Життя» звертааються по домопогу. У них не вистаччає власних грошей аби усіх покинутих хворих тварин вилікувати.Зверненяя із телефонами буде на сайті
3. Ltava / 6 січня 2021, 19:59
Наробимо кучу героїв по спасінню кроликів !!!!! Дія перша - дзвінок до поліції!! Дія друга - дзвінок в комунальний заклад благоустрою!!! Дія третя - дзвінок депутату!!! Не винаходьте велосипеди і не розвішуйте собі медалі)))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації