Вхід | Реєстрація

Парламент прийняв законопроект, що обмежує сваволю колекторів

Парламент прийняв законопроект, що обмежує сваволю колекторів

Верховна Рада прийняла за основу в першому читанні законопроект №4241 «щодо захисту боржників при врегулюванні простроченої заборгованості».

За проголосували 355 народних депутатів.

Ініціатором законопроекту є Ольга Василевська-Смаглюк з «Слуг народу».

«До побачення, нічні дзвінки. До побачення, постійні автодозвони. Більше ніяких дзвінків по кредитах, які Ви не брали. Прозора і зрозуміла інформація щодо того, чому стягується саме така сума. Держава зробила перший крок у встановленні контролю над ситуацією. Все це стане реальністю через кілька тижнів, коли доопрацюємо текст з урахуванням зауважень НАПК», - написала Василевська в своєму каналі Тelegram.

Закон передбачає:

  • створення правового поля для врегулювання простроченої заборгованості;
  • створення Нацбанком державного реєстру колекторських компаній;
  • захист прав боржників, введення вимог до етичної поведінки кредитодавців і колекторів;
  • встановлення запобіжників для недопущення на ринок недобросовісних колекторських компаній, а також заходів впливу та контролю за дотриманням норм цього закону.

«Це голосування - початок кінця ери бандитизму в сфері стягнення заборгованості», - зазначила автор законопроекту Ольга Василевська-Смаглюк.

Зараз законопроект спрямований на доопрацювання з урахуванням зауважень, які були вказані у висновку експертизи Національного агентства з питань запобігання корупції.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 січня 2021, 14:39 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації