Вхід | Реєстрація

Форум багатодітних родин міста Комсомольська

11 березня у великій залі виконкому відбувся форум багатодітних родин міста Комсомольська, які виховують 3-є та більше дітей віком до 18-ти років.
Тема форуму: «Соціальний захист та підтримка багатодітних родин в м. Комсомольську. Завдання громадського об’єднання «Багатодітна сім’я» по реалізації Закону України від 19.05.2009 року № 1334-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального забезпечення багатодітних сімей.»
На форум були запрошені багатодітні родини, начальники відділів та управлінь виконкому, ЦССССДМ, ССД,УПСЗН, УОЗ, міськво, профком ВАТ «ПГЗК», голови громадських організацій, ЗМІ.
Відкрила форум начальник відділу у справах сім’ї та молоді Т.В. Оробченко. Вона зазначила, що на сьогодні у Комсомольську мешкає 138 багатодітних родин, 9 мам удостоєні звання «Мати-героїня». Тетяна Володимирівна подякувала мамам і татам багатодітних сімей за мудрість і терпіння, турботу про дітей, відповідальність, яку вони взяли на себе, присвятивши життя вихованню дітей.
Від імені міської влади учасників форуму привітала заступник міського голови Л.М. Биндич та побажала успіхів та плідної роботи. Людмила Михайлівна закликала молодь з багатодітних родин бути активними учасниками молодіжних проектів, які реалізовуються у нашому місті.
З доповіддю «Громадська організація «Багатодітна сім’я» - гарант дотримання законодавства України в частині надання соціальних гарантій багатодітним родинам в м. Комсомольську» виступила голова правління ГО «Багатодітна сім’я» Н.М. Полова. Вона розповіла присутнім про роботу, яку проводять члени громадської організації, проблеми, з якими стикаються родини, а також окреслила коло завдань для членів ГО на найближче майбутнє.
Із співдоповіддю «Соціальний захист та соціальні послуги, передбачені для сімей з дітьми, віком до 18-ти років» виступила директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді О.О. Запсельська, яка поінформувала про надання послуг службою соціальної підтримки сімей.
Начальник відділу персоніфікованого обліку управління праці та соціального захисту населення О.І.Сокольська розповіла про надання пільг багатодітним сім’ям з 1січня 2010року. Зокрема, 50-відсоткові знижки плати за користування житлом, комунальні послуги, користування телефоном, а також пільговий проїзд дітей у транспорті. Головний спеціаліст міського відділу освіти Л.П. Павленко роз’яснила порядок влаштування дітей до дитячого садка, пільг для дітей з багатодітних сімей, які відвідують дошкільні навчальні заклади та про форми і методи здобуття дитиною дошкільної освіти. Заступник начальника управління охорони здоров’я В.О. Дудник проконсультував присутніх про послуги, які надає поліклініка «МЦ ПМСД» для багатодітних родин, зокрема, забезпечення безкоштовним харчуванням, медикаментами, отримання санаторно-курортних путівок. Хоча, як зазначив Віктор Олексійович, є великі проблеми з коштами щодо надання таких послуг, тому наразі в повній мірі , на жаль, неможливо забезпечити безоплатну допомогу.
Своє бачення вирішення проблем багатодітних сімей надав голова ГО «Батьківська рада» В.Ю. Чистяков. Він поділився досвідом роботи громадської організації, до якої входять з кожного загальноосвітнього навчального закладу міста представники батьківських комітетів, а також закликав батьків не стояти осторонь проблем, а активно включатись у їхнє вирішення.
З інформацією про діяльність громадських організацій шодо надання послуг та консультацій виступили Л.І. Хіль(ГО «Вікторія-7») Л.Б. Дмитренко (ГО «Центр РОДіС»), Л.В.Величко (Благодійний фонд «Щаслива родина, щаслива дитина»).
Про підготовку до загальноміського заходу, присвяченого Дню Матері (13 травня) та Дню сім’ї (15 травня) доповіла начальник відділу у справах сім’ї та молоді Т.В.Оробченко.
На запитання батьків багататодітних родин були надані вичерпні відповіді представниками міської влади та відповідних служб.
Далі була прийнята резолюція Форуму багатодітних родин.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 березня 2010, 10:07 | komsomolsk | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації