Вхід | Реєстрація

Що чекає на порушників благоустрою?

Інспекцією по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста до всіх суб’єктів господарювання щоденно доводяться вимоги Закону України „ Про благоустрій населених пунктів” , правил благоустрою та забезпечення чистоти і порядку в м. Полтава.
Переважна більшість громадян, приватних підприємців, керівників установ та організацій своєчасно і незалежно від погодних умов вживають необхідних заходів, щодо підтримання прилеглих територій у належному стані, як приклад, ВАТ „ Демітекс” вул. М. Бірюзова,26/1.
Буквально навпроти розташоване підприємство ВАТ „ Полтавамаш” керівництво якого систематично порушує вимоги чинного законодавства у сфері благоустрою. При цьому перший заступник голови правління даного підприємства в брутальній формі відмовляється виконувати вимоги інспекції по очищенню тротуарів на прилеглій території від криги, що може привести до травмування пішоходів. Наслідками ігнорування вимог інспекції є адміністративна відповідальність.
Крім того інспекція інформує, що згідно з вимогами ст. 77 п.2 „Правил благоустрою та забезпечення чистоти і порядку в м. Полтава.” Забороняється смітити на вулицях у парках, скверах та інших місцях загального користування. 11 та 12 березня інспекцією спільно з представниками Ленінської районної у м. Полтава ради, дільничними інспекторами було проведено рейди на Площі Слави. За викидання недопалків, пластикової тари та іншого непотребу на тротуари, газони, проїжджу частину міста складено шість протоколів про адміністративне правопорушення.
Інспекція в черговий раз нагадуємо, що Верховною радою України внесено зміни до деяких законодавчих актів, а саме до „Кодексу України про адміністративні правопорушення” Нині .порушення державних стандарті, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів-тягнуть за собою накладання штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340-1360грн.) і на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян ( 850-1700грн.).

Автор: www.rada.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 березня 2010, 12:11 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації