Вхід | Реєстрація

Миргородчанина засудили за те, що він силою відібрав наркотики у свого товариша

Миргородчанина засудили за те, що він силою відібрав наркотики у свого товариша

У березні минулого року житель Миргорода, перебуваючи у коридорі  комунального некомерційного підприємства «Миргородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги», погрожуючи застосуванням насильства, з метою використання для власних потреб вихопив із рук свого  знайомого блістер із пігулками метадону, одержані останнім за програмою замісної підтримувальної терапії для наркозалежних.

Невдовзі після скоєного зловмисника затримали працівники поліції та кваліфікували його дії за ч. 2 ст. 308, ч. 2 ст. 309 КК України (вимагання, викрадення наркотичних засобів, поєднаних із погрозами застосування насильства, що не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого; незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту, вчинене повторно, особою, яка раніше вчинила злочин, передбачений ст. 308 КК України).

Під час досудового розслідування з’ясовано, що упродовж життя 35-річний чоловік шість разів притягувався до відповідальності за кримінальні правопорушення різного ступеня тяжкості, останній раз його засуджено за крадіжку, вчинену повторно, до 2 років позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік. Злочин у приміщенні комунального підприємства миргородець скоїв у період випробувального терміну.

За підтримання публічного обвинувачення Миргородської місцевої прокуратури за сукупністю вироків особі призначено остаточне покарання у виді 6 років позбавлення волі. До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.


Автор: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 лютого 2021, 11:11 | Миргород | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації