Вхід | Реєстрація

Вакцинація буде добровільною?

Вакцинація буде добровільною?

Українська влада і підзвітні їй ЗМІ з кожної праски репетують про те, що в державі ось-ось розпочнеться вакцинація, котра одна-єдина має врятувати нещасний народ від страшного коронавірусу. Щоправда, з 15 лютого, як було спочатку анонсовано, процес так і не пішов.

Це ще більше підсилило скептичні настрої в суспільстві, котре, попри брехливі повідомлення «непродажних» соціологічних опитувань, явно не палає бажанням вакцинуватися.

Між тим, Головний санітарний лікар Ляшко, це той, у якого немає санітарної служби, заявив, що Полтавщина буде однією з перших областей, яку почнуть рятувати від COVID шляхом вакцинації. Певно, враховуючи сумний досвід попередніх обіцянок, Ляшко конкретних дат не називав.

Він написав у Фейсбуці:

«Маємо чіткий план, який дозволяє відразу після прибуття вакцини розвозити її до обласних складів 11 машинами одночасно: 7 областей (Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька та м. Київ) отримають вакцину в день розвезення, інші — наступного дня».

Також головний санітарний лікар роз’яснив систему оплати для медичних працівників, що будуть задіяні у вакцинальній кампанії. Національна служба здоров’я України укладатиме договори з визначеними медзакладами, які відповідають вимогам для проведення щеплень від COVID-19, та сплачуватиме за надані послуги.

У перший місяць роботи НСЗУ виплачуватиме 8 тисяч гривень на одну мобільну команду медиків. Далі лікарня отримуватиме доплату за фактичну кількість провакцинованих осіб — 25 гривень за першу дозу введеної вакцини і 60 — за другу.

Редакція поцікавилася в керівників кобеляцьких медзакладів, що їм відомо про початок вакцинації.
Головний лікар ЦРЛ Володимир Казирод пояснив:

— Проведення вакцинації — це в компетенції Департаменту охорони здоров’я Полтавської області. Проводитимуть її медики з мобільних бригад при департаменті. Буде п’ять етапів. Під час першого вакцину отримають медики, які в силу своїх службових обов’язків контактують із потенційними хворими. У тому числі, і працівники нашого закладу, адже на базі нашої лікарні функціонує інфекційний госпіталь. Як відомо, якихось особливих застережень під час вакцинації від COVID-19 немає. Можна робити щеплення і людям, які вже перехворіли. Вакцинація буде суто добровільною.

Пізніше вакцинувати будуть і медиків первинної ланки. Потім — інші категорії населення.

Любов Коломієць, головний лікар ПМСД, повідомляє, що вже підготовлений спеціальний кабінет для проведення щеплень. Їх робитимуть у приміщенні колишнього «денного стаціонару».

Вакцина, як відомо, буде виробленою в Індії. Любов Коломієць зазначила, що індійські вакцини від інших захворювань давно і успішно застосовують. А вони зарекомендували себе добре.

А ось чи буде вакцинація дійсно добровільною? Питання ще те.

Адже судячи з настроїв у суспільстві, добровільно вакцинуватися українці не будуть. Як би не брехали в соцопитуваннях. Та про це — у редакційній.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 лютого 2021, 13:09 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації