Вхід | Реєстрація

На Полтавщині від COVID-19 вакциновано 480 медичних працівників

На Полтавщині від COVID-19 вакциновано 480 медичних працівників

Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної державної адміністрації Віктор Лисак розповів про хід першого етапу вакцинації на Полтавщині.

Область отримала 19 300 доз вакцин Oxford/AstraZeneca Covishield Індійського виробника, першими щеплення отримують медики, що працюють із хворими на COVID-19, бригад швидкої допомоги, співробітники лабораторій, мешканці та персонал будинків для людей поважного віку, військовослужбовці в ООС.

Вакцинацію проводять працівники однієї мобільної бригади, які раніше пройшли відповідне навчання. Наразі інші бригади завершують навчання.

– Мобільною бригадою проведено щеплення у Полтаві, Кременчуці, Лубнах та Гадячі. Сьогодні спеціалісти працюють у Миргороді. Станом на ранок 5 березня проведено щеплення 480 медичних працівників. В середньому бригада здійснює 70 щеплень за зміну, – розповів Віктор Лисак.

За останні кілька днів, кількість захворювання на COVID-19 збільшилася, як в Україні в цілому так і в Полтавській області зокрема. Також, збільшилася кількість захворювання серед дітей.

– Наразі ми можемо говорити про третю хвилю захворюваності, кожного дня все більше територій України потрапляють до «червоної» зони. Крім того, з мутацією вірусу виникла ще більша можливість інфікування. Саме тому для нас так важливо провести вакцинування та захиститися від хвороби. Вакцини в області достатньо!– наголосив Директор Департаменту охорони здоров’я.


Автор: пресслужба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2021, 14:55 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації