Вхід | Реєстрація

Полтавці висловили своє ставлення до податкової служби

Провівши перший в цьому році етап опитування громадян щодо діяльності податківців, Державна податкова адміністрація у Полтавській області з'ясувала: 71% полтавців оцінюють роботу працівників податкової служби по налагодженню партнерських відносин з платниками як "добру" та "дуже добру", 28% опитаних вважають її задовільною і лише 0,2% респондентів поставили податківцям "незадовільно".
Відстежуючи думку населення щодо існування проблем чи труднощів під час виконання ними своїх податкових зобов'язань, було встановлено, що 56% анкетованих не стикалися з перепонами під час здачі податкової звітності, а у 30% - такі моменти іноді траплялися. 70% учасників опитування, відповідаючи на поставлені запитання, відзначили, що ніколи не стикалися в податкових інспекціях з випадками неуважності, грубощів або тяганини, 16% - не згодні з ними та вважають, що подібні випадки іноді мають місце.
Оцінюючи рівень розгляду звернень громадян, платників податків органами податкової служби області 74% опитаних висловили своє задоволення, зазначивши, що надіслані ними запити завжди розглядаються своєчасно та якісно. Щодо послуг з роз'яснення податкового законодавства, то тут також більшість респондентів, які взяли участь в анонімному анкетування, а саме 84%, відзначили своє задоволення та схвалили компетентність та професіоналізм фахівців податкової служби.
Однак необхідно відзначити і той факт, що 25% анкетованих взагалі ніколи не зверталися до органів податкової служби, ані за усними консультаціями, ані з письмовими запитами. І це при тому, що, висловлюючи свої пропозиції по вдосконаленню роботи податкової служби області та визначаючи ті чинники, які найбільш негативно впливають на авторитет податкових органів, 61% опитаних назвали складність для розуміння пересічним громадянам нестабільного та неоднозначного податкового законодавства.
Загалом же оцінюючи рівень виконання податківцями своїх функціональних обов'язків за п'ятибальною шкалою, 82% респондентів поставили працівникам податкової служби області "відмінно" та "добре", в той час, як 18% опитаних охарактеризували роботу податківців Полтавщини, як задовільну.
Відповісти на запитання анкети та висловити свою думку стосовно діяльності податкової служби області можна в будь-який зручний для громадян час. Для цього необхідно лише завітати на офіційний веб-сайт Державної податкової адміністрації у Полтавській області за адресою www.sta.poltava.ua та заповнити анкету на банері "Дослідження громадської думки".

Автор: www.sta.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 березня 2010, 16:26 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації