Вхід | Реєстрація

Де Сула несе блакитні води...

«Де Сула несе блакитні води, Там де сосни до небес сягають, Там чудове, славне село Піски, Всі про нього у районі знають».
Наше село Піски славиться чудовими працьовитими людьми, але вони не тільки працюють, а ще вечорами поспішають до сільського Будинку культури на репетиції. Зараз в Будинку культури працює дружний колектив, діє 7 гуртків, в них 62 учасники, відрадно, що в них беруть участь цілі родини: Корольових, Кривобоків, Заярних, Силкіних. Жодне свято в селі не пройшло без концертів Пісківського СБК – це „Ми матір називаємо святою”, до Дня Перемоги, свято „Ой, на Івана та й на Купала”, а в вересні традиційно проводиться свято „Моє рідне село”. Учасники художньої самодіяльності часто виступають і на районній сцені, а фольклорний колектив „Тещі і свекрухи” неодноразово побував на національному Сорочинському ярмарку. 15 березня аматори народного мистецтва Пісківського сільського Будинку культури прозвітували перед лохвичанами, на сцені районного Будинку культури. Розпочався звіт піснею „Це мій рідний край”, у виконанні С.Кашенецької,. продовжила концерт наймолодша учасниця С.Силкіна піснею „Україночка”, а Л.Лесик прочитала вірш „9 Травня”. В концертній програмі прозвучали пісні «Дарите женщинам цветы», „Палала”, „Вечная любовь”, „Я не вірю тобі”, „Любвь порочная”, „Я назову планету именем твоим”, „Деревенька”, „Первая любовь”, „Делідей”, „Хай радіють усі” (В.Тимошенко О.Піддубна, С.Пархоменко, Л.Лесик, Л.Пшеничко, Л.Кривобок, Ю.Сліпченко, Н.Боденко). Вчителі І.Мельничук та О.Руденко виконали пісні „Полтавчаночка” та „Я ревную тебя”; родина Корольових – пісню під назвою „Родина”; українську народну „Ой, у лузі, та ще й при долині” – вокальне тріо (Л.Кривобок, В.Корольова, М.Заярна).
Ансамблі: „Молодички” (Н.Силкіна, Л.Пшеничко, Н.Крот, Л.Лесик, Ю.Сліпченко, О.Руденко), „Тещі та свекрухи” (В.Корольова, М.Заярна, Т.Бровко, Л.Найда, Л.Кривобок, Н.Ставицька, Н.Лесик) – подарували глядачам жартівливі пісні „Посміхайтесь до невістки” та „Чому бджоли не йдуть в поле”. Хореографічний колектив „Оксамит” майстерно продемонстрував танці „Смерека” та „Твіст”, а керує ним молодий викладач Червонозаводської дитячої музичної школи О.Савченко. „Сучасний танець” глядачі переглянули у виконанні танцювального колективу „Екстрім”, (керівник – А.Мурашко, студентка Лохвицького медучилища. Не обійшлося і без гумору. Сценку „Вечірня розмова” вдало показали К.Шуст та В.Єлісєєва. Вели концертну програму З.Боденко та Д.Трикозенко. Хочеться подякувати всім учасникам художньої самодіяльності Пісківського сільського Будинку культури, а також сільському голові Г.П.Пройдаку, директору школи А.М.Блик, водію С.К.Манзик за участь у підготовці та проведенні творчого звіту. Бажаємо всім здоров’я. щастя, радості, добра і родинного тепла. Нехай життя буде, як сама весна – радісним, ласкавим, щасливим. Хай Господь береже усіх Вас!

Автор: Людмила Найда, директор Пісківського СБК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 березня 2010, 16:53 | Лохвиця | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації