Вхід | Реєстрація

Пісенні барви лучан

Пісенні барви лучан
Кожного року самодіяльні аматори клубних закладів Лучанської сільської ради виступають з творчими звітами перед населенням свого села та району.
Завжди їх виступи були і є бажаними і очікуваними у глядачів, які кожного разу не шкодують щирих оплесків і теплих слів вдячності. Художня самодіяльність Лучанського СБК тримала і тримає до сьогодні належні перші місця в районі як по підбору репертуару, так і по виконанню його на високому професійному рівні. Лучанських аматорів знають не тільки в районі та області, вони виступали і на столичних сценах. Завдяки незмінним керівникам народного аматорського колективу «Лучанські барви», його учасники побували у багатьох містах України. «Лучанські барви» завжди бажані гості Сорочинського ярмарку. Велика шана і вдячність всім його учасникам: Івану та Марії Козаченкам, Анатолію та Тетяні Корольовим, Наталії Шиян, Надії Мусієнко, Івану Левченку, Володимиру Ковшику, Олександру Калачу, Ніні Кириченко, Ользі П’ятницькій, Марії, Миколі та Валентину Черевкам. В Будинку культури також працюють і мають не менший успіх і повагу глядачів учасники хорового колективу, чоловічий і жіночий вокальні ансамблі, сімейний квартет Черевків і Козаченків, тріо, дуети, солісти. А квартет «Яворина» став переможцем Всеукраїнського конкурсу «Надія», який проходить у Києві. Творчий звіт Лучанського СБК на сцені районного Будинку культури розпочали учасники хорового колективу, пісні якого звучали на високому професійному рівні. Естафету перейняли жіночий та чоловічий вокальні ансамблі. Особливо сподобалась глядачам українська народна пісня «Місяць на небі» у майстерному виконанні чоловічого ансамблю, солісти Микола та Валентин Черевки. А потім ініціативу в свої руки взяли юні артисти. Щирими оплесками зустрічали глядачі Аню Малогуб та Оленку Ковшик. А танцюристи місцевої школи естетичного виховання подарували присутнім запальні танці (хореограф – Наталія Бахмат).
Теплими оплесками зустрічали глядачі вихід на сцену квартету «Яворина» у складі Миколи та Марії Черевків, Наталії Шиян, Надії Мусієнко з жартівливою піснею «Куди йдеш, чоловіченьку». Гумор читала Світлана Вілігура, учасниця художньої самодіяльності Юсківського сільського клубу, а мініатюри з життя двох кумів представили Іван Козаченко та Микола Черевко. Бурхливими оплесками нагородили присутні в залі солістів: Ніну Кириченко, Миколу Черевка, Олександра Кеворкова, Ольгу П’ятницьку. Візитною карткою всього концерту став виступ народного аматорського фольклорного колективу «Лучанські барви», у виконанні якого звучали вічні і прекрасні українські народні пісні. Заключним акордом творчого звіту став виступ вокально-інструментального ансамблю викладачів школи естетичного виховання та самодіяльних учасників-віртуозів (керівник – А.Корольов). Це Ірина Малогуб, Марія Миколаєнко, Сергій Бойко, Валентин Черевко, Юрій Лещенко, Володимир Сенецький та Анатолій Корольов. Концерт закінчено, але творчість аматорських колективів і виконавців Лучанського СБК продовжується, вдосконалюється, передається молодому поколінню завдяки наполегливій праці директорів закладів культури, їх художніх керівників і, звичайно ж, всіх учасників самодіяльності, без яких не відбувається жодне свято в селі. Від усього побаченого і почутого стає на душі радісно і світло. Не забуваються народні традиції, не сходить з вуст народу українська пісня, українське слово. І ніяка криза не в силі зупинити життя на селі, а затяжна зима з морозами та снігами – прихід весни. Вона обов’язково прийде і в природу, і в людські душі. Хочеться в це вірити. В організації та проведенні творчих звітів, інших масових заходів велику допомогу надає сільський голова А.А.Лук’янов, а також наші незмінні спонсори – голова правління Юсківського ХПП М.Г.Харченко, директор ТОВ МТС «Лохвиця цукросервіс» Ю.А.Черненко, директор ПАФ «Воля» В.В.Олефір, депутати Лохвицької районної ради від блоку Юлії Тимошенко, приватні підприємці Ірина Малогуб, Юрій Шемур та інші. Нехай добро, зроблене Вами від душі, повернеться до вас сторицею.

Автор: Микола Черевко, директор Лучанського СБК, www.lv-culture.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 березня 2010, 16:56 | Лохвиця | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації